Tort de lemon curd si capsune

de danakarin in Torturi, 25 Mai 2013 | 1702 vizualizari

 

imi place aceasta crema de lamaie care a tot circulat pe toate blogurile. De data asta am combinat-o cu niste capsune.

 

INGREDIENTE

  • 160 g zahăr
  • 75 ml suc de lămâie
  • o linguriţă coajă de lămâie
  • 3 ouă întregi
  • 85 g unt
  • Pişcotul:
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 60 g făină
  • 60 de g amidon
  • o linguriţă rasă de praf de copt
  • o formă de tort detaşabilă de 26 cm diametru
  • unt pentru uns forma
  • 200 g de capsune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lemon curd si capsune:

Pentru lemon curd:

Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva vreme), până am obţinut o cremă de consistenţa unei budinci. Am luat-o deoparte, am pus untul şi am amestecat, din nou, bine. A rezultat o pastă cremoasă, cu un gust şi cu un miros apetisant de lămâie, ce rezistă la frigider câteva săptămâni, şi se poate folosi in diverse feluri.

Piscotul:

Am bătut vârtos ouăle cu zahărul, până când şi-au triplat volumul, am amestecat separat componentele uscate, am turnat apoi cu grijă făina peste crema de ou, am omogenizat cu mişcari de jos în sus, am turnat compoziţia în forma de tort, unsă, în prealabil, cu un pic de unt, şi am copt pişcotul acesta, la 175 de grade, timp de 20-25 de minute. Verificaţi, desigur, s-ar putea să fie gata mai repede.

L-am lăsat în formă la răcit, l-am transferat apoi pe un platou şi l-am uns cu un strat relativ subţire de lemon curd. L-am presarat cu jumatati de capsune.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de lemon curd si capsune-0
Tort de lemon curd si capsune-1
Tort de lemon curd si capsune-2

COMENTARII (19)

Lau

Lau 1

26.05.2013, 16:05

danakarin

danakarin 1

26.05.2013, 22:30

Ma bucur ca iti place, Lau!

babi5

babi5 1

13.06.2013, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!