Tort de menta

de ianculubita in Torturi, 16 Mar 2013 | 1553 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru cei 8 anisori ai LIVIEI,prima nepotica nascuta in familie(din Italia)
LA MULTI ANI LIVIA!!!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 3linguri apa rece

Crema

  • 300g ciocolata menaj
  • 2plicuri praf de frisca sau 300ml smantana pentru frisca
  • 1lingura pudra de menta
  • 2linguri lichior de menta(facut de mine)

Sirop

  • 200ml apa
  • 5linguri zahar
  • esenta de menta Dr.Oetker

Glazura

  • frisca
  • cateva picaturi de colorant alimentar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de menta:

Pentru blat frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,amestecam energic sa se topeasca bine zaharul,adaugam albusurile batute cu un praf de sare,apoi faina amestecand cu o spatula in miscari verticale;rasturnam compozitia in tava de tort cu hartioe de copt si lasam la foc mic 30min

Pentru crema,ciocolata taiata o topim in bain-marie,adaugam lichiorul iar dupa ce s-a racit,amestecam cu jumatate din frisca batuta,pudra de menta si lasam sa se mai raceasca(atentie sa nu se intareasca prea tare)

Pentru sirop amestecam intr-un vas pe foc apa cu zahar pana se topeste iar dupa ce s-a racit turnam 1-2lingurite de esenta

Blatul dupa ce s-a racit,il taiem in doua foi,le insiropam,punem intre ele crema,avand grija sa dam deoparte 3linguri pentru ornat
;imbracam tortul cu frisca ramasa,de asemenea dam deoparte 3linguri pe care le amestecam cu colorant si o folosim la ornat

Dupa ce am imbracat tortul,cu poshul facem moturi intercalate cu ciocolata ci menta iar pe margini punem tablete cu crema de menta in ciocolata MIDNIGHT MINTS(din comert)

Lasam la rece tortul 1-2h dupa care se poate servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de menta-0
Tort de menta-1
Tort de menta-2
Tort de menta-3
Tort de menta-4
Tort de menta-5
Tort de menta-6
Tort de menta-7
Tort de menta-8

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

ianculubita

ianculubita 1

27.10.2013, 07:41

ma bucur Bianca

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:42

foarte frumos

ianculubita

ianculubita 1

01.11.2013, 07:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27