Tort de mere

de silvi0ara in Torturi, 27 Oct 2010 | 2538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125g faina
  • 40g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura nuci pisate fin
  • 50g ciocolata neagra rasa fin
  • un praf de sare
  • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • Crema de mere:
  • 350g mere pasate
  • 2 lingurite amidon
  • 3 lingurite apa
  • Crema de branza:
  • 400g crema de branza(sau mascarpone)
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatine granule
  • 250ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 1 lingura gem de mere
  • 1 lingura nuci pisate
  • cacao pudra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Blat:

Cuptorul se incinge la 180gC.Se bate mai intai untul spuma cu 100g zahar.Se inglobeaza pe rand ouale,apoi praful de sare,coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt si se adauga in crema de unt,apoi se pune nuca si ciocolata rasa fin.Se omogenizeaza amestecul.Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapatata cu hartie de copt si se coace 20-25 de minute.Este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.

Crema de mere:

Se dizolva amidonul in apa,se adauga crema de mere(se gaseste in supermarket,daca nu aveti,puteti prepara piureul in casa din mere fierte,apoi pasate bine),se pun pe foc sa fiarba cateva clocote pana se ingroasa bine.Apoi se lasa la racit.

Crema de branza:

Se amesteca crema de branza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga gelatina dizolvata ,conform instructiunilor de pe pachet,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine,impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Se opreste putina crema pentru decor.

Asamblare:

Intr-o forma de tort cu fundul detatasabil se aseaza o folie de plastic,apoi se aseaza blatul,crema de mere iar peste ea se aseaza crema de branza.Tortul se da la rece pentru 2-3 ore.Se scoate apoi din forma,se aseaza pe platou,iar marginea blatului se unge cu gem si se tapeteaza cu nuca pisata.Se taie fasii de hartie de copt late de 1 cm,se aseaza sub forma de gratar pe tort si intervalele se pudreaza cu cacao sau ciocolata rasa.Se scot cu grija fasiile de hartie.Se decoreaza cu crema pastrata si felii de mere.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3
Tort de mere-4
Tort de mere-5
Tort de mere-6
Tort de mere-7
Tort de mere-8
Tort de mere-9
Tort de mere-10

COMENTARII (22)

lia maria

lia maria 1

28.10.2010, 09:52

ce bunatate si ce bine arata ps: pt ideia cu grilajul pt decor

Corinuta

Corinuta 1

28.10.2010, 10:31

ce frumusetesi bunatate

maria_claudia

maria_claudia 1

28.10.2010, 17:50

ce minune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!