Tort de mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Noi 2010 | 1939 vizualizari

 

pentru ca diplomatul s-a dus de duminica, am facut repejor un tortulet de mere, cine stie cine o mai venii la noi :D..inca odata la multi ani andutu nostru!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 1 cana de zahar
  • unt pt uns tava
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esente
  • frisca pt ornat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pt inceput unge tava cu unt, punem zaharul si dam la cuptor cateva minute pana se caramelizeaza putin zaharul.

Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli.

Scoatem tava si punem feliile de mere peste caramelul format din zahar si dam iar la cuptor pana pregatim blatul

Separam albusurile de galbenus, mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cat eunul, uleiul, apa, faina si praful de copt  si esentele, omogenizam bine.

Scoatem tava din nou, merel s-au copt putin, iar peste ele turnam compozitia rezultata si mai bagam la cuptor inca 20 de minute.

Este gata cand incepe sa se ia de pe margini.

Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se racoareasca putin si rasturnam pe un plaotu( merele vor fi deasupra si blatul dedesubt)

Dupa ce s-a racit ornam cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3

COMENTARII (29)

giuliana 1

01.12.2010, 00:04

la multi ani

Crista_Luca 1

01.12.2010, 09:22

ai un ajutor de nadejde .. ... . sa va bucurati de el ..si sa cresteti mari, si sanatosi
sper sa ne ajute si pe noi la anul Domnul .....

Dana Cristea - pusikmea 1

02.12.2010, 08:48

giuliana, mscristina multumim multcu siguranta o sa va ajute, bafta multa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04