Tort de mere

de ony in Torturi, 24 Dec 2010 | 3178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  •  alte 200 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • piscoturi
  • 2 praf budinca
  • 1 litru suc 
  • frisca
  • 1 portocala
  • cateva alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,praful de copt si faina. 

merele le-am oparit pentru 5 minute in apa cu sare,apoi in vasul in care urma sa coc blatul am topit 200 gr de zahar si l-am amestecat tot acolo cu 100 gr de margarina;

dupa ce s-a topit margarina,am uns cratita si am pus merele;

in mijlocul lor am bagat alune pisate , apoi am turnat compozitia si am bagat la cuptor.

dupa ce s-a copt am lasat sa se raceasca f bine si am rasturnat totul pe platou.

crema am facut-o din 2 plicuri de praf de budinca,vanilie,cu 3 linguri zahar si cu 1 litru suc in loc de lapte(pt a iesi transparenta).

am lipit piscoturile pe marginea tortului,am turnat o parte din crema,am pus felii de portocala dupa care am adaugat si cealalta cantitate de budinca.

am lasat sa se raceasca dupa care am decorat cu frisca.

 

TIPS-URI

1

mosuletul de deasupra l-am facut intr-o forma de silicon

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3
Tort de mere-4
Tort de mere-5
Tort de mere-6
Tort de mere-7

COMENTARII (5)

ony

ony 1

25.12.2010, 16:57

si voua la fel fetelor,toate cele bune!!!

LUK

LUK 1

25.12.2010, 17:11

mmm ce bun tre sa fie!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

25.12.2010, 18:16


Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!