Tort de mere

de Oana in Torturi, 22 Ian 2011 | 6092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • o lingurita praf de scortisoara
  • Blat:
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii mai groase si se aseaza intr-o cratita, cea in care se va coace tortul. Se poate folosi si o forma detasabila de tort, dar se va pune sub ea o tava (s-ar putea sa curga caramelul si sucul de la mere). Feliile de mere se aseaza in 2-3 straturi, se presara peste ele zaharul si se untul taiat fasii subtiri. Se pun la cuptor pana se inmoaie si scade zeama iar zaharul se caramelizeaza usor. Se lasa putin la racit.

Intre timp se pregateste aluatul pentru blat. Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adaga uleiul putin cate putin si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma. Se amesteca in compozitia de galbenusuri 2-3 linguri de faina, alternand cu 2-3 linguri de albus spuma, pana se termina faina si albusul. Totul se amesteca lejer cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine. Se toarna aluatul peste mere si se coace la foc mic pana trece testul scobitorii. Se rastoarna apoi tortul pe un platou si se lasa la racit.

Se decoreaza cu frisca batuta, ciocolata rasa cu coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo