TORT DE MERE

de pana_luminita in Torturi, 14 Sep 2009 | 2766 vizualizari

 

INGREDIENTE

-2 kg. mere - 750 gr zahar - 8 oua - 7 linguri de ulei - 250 gr faina - nuca ( optional) - frisca ( smantana LaDorna pt frisca) - 1 sticluta de rom - zahar vanilat 5 buc -
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE:

BLAT


se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) , dupa preferinta se poate adauga si nuca tocata.


MERELE


se decojesc si se taie bucatele mici ( nu este indicat sa fie date prin razatoare), intr-o cratita mare se pune 500 gr de zahar la ars , in momentul in care zaharul sa topit se adauga merele impreuna cu o cana de apa (250 ml) (pS: sa nu va speriati daca zaharul topit se intareste, va trece putin timp si se va topi iar) , dupa preferinta se poate adauga nuca, punem si esenta de rom, se lasa pana ce zeama lasata de mere scade.


se lasa merele sa se raceasca , blatul se insiropeaza , tortul se orneaza cu frisca si fructe

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - TORT DE MERE 7672
retete culinare - TORT DE MERE 7673
retete culinare - TORT DE MERE 7674
retete culinare - TORT DE MERE 7675
retete culinare - TORT DE MERE 7676
retete culinare - TORT DE MERE 7677
retete culinare - TORT DE MERE 7678
retete culinare - TORT DE MERE 7679
retete culinare - TORT DE MERE 7680

COMENTARII (2)

boscodina 1

23.09.2009, 09:02

arata superb. la mere ca si crema pentru tort chiar nu ma gandisem, tare inspirata ideea.
eu am o reteta cu mere pe blatul de tort, iar merele le fierb 10 minute in suc de portocale, da asa o aroma placuta prajiturii- poate iti foloseste ca idee.

elena1988 1

02.02.2011, 19:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!