Tort de mere

de Pur_si_simplu_papa_bun in Torturi, 3 Apr 2011 | 4381 vizualizari

 

Este o reteta simpla si delicioasa! Scortisoara si nucsoara sunt vedetele retetei.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 5 mere potrivite
  • unt
  • ulei 
  • scorţişoară şi nucşoară
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curăţă, se taie felii groase şi se pun într-un vas cu apă sau se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
Într-o tigaie se pun la caramelizat 3 linguri de zahăr, se adaugă o linguriţă de unt şi se pun feliile de mere (şterse în prealabil de apă). Se amestecă pe foc până merele se înmoaie şi se caramelizează.

Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu mixerul împreună cu 4 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile se amestecă cu un pic de ulei, ca pentru maioneză.

Se amestecă uşor prin răsturnare albuşurile, gălbenuşurile, făina, un pic de scorţişoară, nucşoară, zahărul vanilat şi praful de copt. Se toarnă într-o formă rotundă de tort, unsă bine cu unt sau margarină. Deasupra aluatului se pun feliile de mere caramelizate, bucăţele de unt şi zahăr amestecat cu scorţişoară.

Se coace la foc mediu în cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 30-40 minute (pe încercate). După ce am scos tortul l-am însiropat cu sosul de zahăr caramelizat ce rămâne de la mere. Este delicios servit cu frişcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Criss 1

05.04.2011, 08:46

Foarte simplu si foarte bun.

mihaelaM 1

09.04.2011, 14:42

cu nucsoara? N-am facut dar cred ca e tare bun

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:58

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei ciocolate