Tort de mere

de Rocsi in Torturi, 20 Dec 2009 | 10307 vizualizari

 

 Tortul acesta este tortul copilariei mele. Il facea asa de des mama, ca noi il iubim si ne place foarte mult si acum. Chiar imi era dor de el si m-am gandit ca daca tot se apropie lasatul secului, sa ne rasfatam cu un tort cu mere. Nu l-am impopotonat, nu i-am pus cine stie ce arome, ci l-am facut simplu si am regasit in el gustul copilariei. Delicios, delicios, delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri potrivite cu faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru mere:
    • 9 mere potrivite (mai multe, mai putine, in functie de tava pe care o folositi)
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 50 gr unt
    • visine de pus in gaura (sau puteti pune gem amestecat cu nuca sau ce va mai place)
    In plus:
    • 150 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Incepem cu merele:
Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Este de preferat sa folositi o cratita, ca sa nu mai puneti hartie de copt, dar neavand, eu m-am folosit de o tava.
Asezam merele cu putin spatiu intre ele, pe toata suprafata tavii.
In gaurele de unde am scos cotorul, punem visine, apoi presaram zaharul vanilat.
Deasupra fiecarui mar, punem cate o bucatica mica de unt.

Introducem merele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.
Cat se coc merele, pregatim blatul:
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.
Incorporam faina, praful de copt si vanilia.
Albusurile le batem o spuma tare cu un praf de sare.
Acestea din urma, le punem peste compozitia cu galbenusuri, le amestecm usor cu o paleta pana sunt bine incorporate cele doua.

Dupa cele 15 minute, scoatem tava cu mere din cuptor, turnam blatul si il nivelam.
Reintroducem tortul in cuptor, il lasam sa se coaca 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scaotem din cuptor si il lasam sa se raceaca cam 10-15 minute, apoi il rasturnam pe un platou.
Il mai lasam cu cratita vreo 20 de minute, abia apoi o indepartam, ca sa nu riscam sa se desfaca merele pentru ca, inca sunt calde.

Lasam tortul sa se raceasca complet.
Frisca lichida rece, o punem intr-un bol si o mixam putin.
Adaugam smantana rece, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o spuma.
Imbracam tortul cu frisca, ornam cu putina frisca pe margini, presaram fulgi de ciocolata si il dam la rece 2-3 ore.
Il scoatem dupa acest timp, taiem din el si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si banane