Tort de mere

de AndreeaMaria in Torturi, 19 Iun 2012 | 4510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 300 g de zahar pudra
  • 8 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 350 g de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150 ml de lapte
  • 1 pliculet zanar vanilat
  • esenta de vanilie/rom
  • Pentru sirop:
  • 400 ml de apa
  • 5 linguri de zahar
  • +
  • 1 kg de mere
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pregatesti aluatul asa:

Ouale intregi se bat bine, adaugi zaharul pudra cate putin si zaharul vanilat,apoi treptat pui cele 8 linguri de ulei. 

Adaugi faina bine amestecata cu praful de copt si alternativ, laptele.

Separat, pui intr-un vas sa se topeasca 200 g de zahar. Cand este gata, il torni in tava.

Cureti merele de coaja,le asezi in tava, presari putin miez de nuca,apoi adaugi aluatul.

Lasi la cuptor ~45 de minute. ( depinde de cuptor)

Dupa ce s-a facut, pui 400 ml de apa la fiert si adaugi 5 linguri de zahar; dupa ce fierbe siropul il adaugi pe tort cu lingura.

Se lasa tortul la racit,se baga in frigider cel putin 3 ore apoi se orneaza cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere 167515
retete culinare - Tort de mere 167516

COMENTARII (20)

alba_zori 1

20.06.2012, 20:32

Bya Ralu 1

15.10.2012, 16:31

super!la multi ani

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:45

iami,a iesit foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D