Tort de mere

de roberta24 in Torturi, 14 Feb 2010 | 1837 vizualizari

 

Ceva usor de facut si intotdeauna delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 5 oua
  • 500 gr de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pentru inceput ne vom ocupa de mere: se taie merele feliute subtiri, se curata de coaja si seminte si se pun pe o farfurie. Dupa ce au fost curatate toate se vor stropi cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea lor.



Apoi se pun intr-o forma de copt (de tort, se poate folosi si o cratita cu pereti mai grosi) 300 de gr de zahar la caramelizat.Dupa ce s-a topit se va roti forma in asa fel incat zaharul topit sa inveleasca peretii intregii forme.



Cat inca este moale zaharul se va incepe montajul feliilor de mere in forma; intai pe peretele lateral feliile se pun in picioare, apoi se pun felii si pe fundul formei. Dam forma la rece.



Blat:



Se separa cele 5 oua: albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de zahar , un praf de sare, un strop de lamaie si se mixeaza pana devine o bezea lucioasa si tare.



Galbenusurile se amesteca cu uleiul , lingura cu lingura pana la obtinerea unei maioneze.



In bezea se va adauga usor aceasta maioneza pana la incorporarea totala amestecand usor cu o lingura de lemn, iar apoi se adauga faina amestecate cu praful de copt.



Luam forma pe care am dat-o la rece , stropim din belsug merele cu scortisoara, apoi turnam peste ele compozitia de blat.



Se introduce la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu aproximativ 45 minute.Dupa 45 de minute se stinge focul si se mai lasa 5 minute in cuptor.



Apoi se pune deasupra formei un platou si se rastoarna forma.



Gata tortul!



Pofta buna!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere 17256
retete culinare - Tort de mere 17257

COMENTARII (1)

Teo 1

14.02.2010, 22:30

un tort simplu de facut ,care nu mai necesita alte creme , umpluturi...si bun rau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!