Tort de mere

de anca_rm in Torturi, 15 Oct 2013 | 9827 vizualizari

 

Este un tortulet usor si racoritor . Arata tare bine , nu trebuie ornat intr-un mare fel .

 

INGREDIENTE

  • mere – cate intra intregi asezate in tava
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar pentru tapetat tava
  • gem, stafide, nuca la alegere pentru umplut merele
  • Pentru blat :
  • 8 oua
  • 8 inguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .

Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.

Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi ,

Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide  sau orice altceva  si dam la cuptor pentru 20-25 minute.

Intre timp pregatim aluatul (dupa aproximativ 15 minute de cand am pus merele in cuptor):

-separam albusurile de galbenus

-albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , adaugam zaharul si batem pana se intareste spuma din nou

-lasam deoparte mixerul si adaugam galbenusurile si zaharul vanilat , amestecam prin rasturnare ( sa nu se sparga bulele de aer din albusuri ) , adaugam  faina cernuta  si amestecata cu praful de copt . Amestecam  pana cand se incorporeaza bine faina.

Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam aluatul peste ele (merele trebuie sa fie moi ) si dam din nou la cuptor . Facem testul cu scobitoarea .

Scoatem din cuptor tava , o lasam sa se raceasca putin si rasturnam praiitura pe un platou.

Dam la frigider pentru 2 ore si servim cu frisca .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3
Tort de mere-4
Tort de mere-5

COMENTARII (18)

anca_rm

anca_rm 1

15.10.2013, 15:03

Lavinia , acum sunt mere din belsug

mamaieelena

mamaieelena 1

15.10.2013, 16:25

diaconta

diaconta 1

15.10.2013, 22:15

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!