Tort de mere

de madi_marin in Torturi, 8 Apr 2010 | 3621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g praf de budinca de vanilie
  • 70 g faina
  • 250 ml frisca lichida
  • nuci
  • gem de capsuni
  • capsuni
  • unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se caramelizeaza intai 200 g zahar cu cativa stropi de apa. Se unge o forma detasabila ( diametrul 26 cm) cu unt peste tot, apoi se adauga caramelul si deasupra se pun merele intregi curatate de coaja si seminte, iar in fiecare se pun cateva nuci  si gem de capsuni. Se dau in cuptorul incins in prealabil pana ce se inmoaie, dar sa isi pastreze forma.

In timp ce se fac merele, se pregateste compozitia pentru blat: se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga praful de budinca si faina cernute impreuna si se amesteca cu o paleta de plastic sau lingura de lemn , usor de jos in sus. Se toarna peste merele coapte si se mai da iar la cuptor pana ce se coace si blatul. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta spuma tare si cu fructe dupa imaginatie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere 25533
retete culinare - Tort de mere 25535
retete culinare - Tort de mere 25536
retete culinare - Tort de mere 25537
retete culinare - Tort de mere 25539
retete culinare - Tort de mere 25542
retete culinare - Tort de mere 25547
retete culinare - Tort de mere 25548
retete culinare - Tort de mere 25551

COMENTARII (18)

madi_marin 1

13.05.2010, 09:53

Ela....multumesc pentru urari..... Azi nu fac nimic.....dar fac pentru duminica un tortulet de mere..asa...usor si racoritor....

ela 1

13.05.2010, 10:29

astept si eu o portie

madi_marin 1

13.05.2010, 13:18

ela.....s-a facut....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: