Tort de mere

de Geanina87 in Torturi, 31 Mar 2015 | 9344 vizualizari

 

Simteam nevoia sa mananc ceva dulce si am facut acest tort. Rapid, racoros, delicios... iar data viitoare va fi acoperit de frisca :)

 

INGREDIENTE

  • 4 mere potrivite
  • 4 linguri zahar pt caramelizat
  • 1 lingura unt
  • 6 oua
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 6 lg zahar
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.

Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in compozitia de oua.

Curatam merele de coaja, scoatem cotorul si apoi le taiem rondele asezandu-le peste zaharul caramelizat (inclusiv pe peretii vasului). Presaram cu scortisoara, dupa care punem untul din loc in loc. Deasupra turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincalzit la 180°. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 min sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un platou.

Se da la rece si se poate servi cu inghetata sau frisca, dar e foarte bun si simplu.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3

COMENTARII (23)

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:36

Arata super!

mihaelar63 1

10.04.2015, 00:48

Preferatul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04