TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE

de Roda in Torturi, 24 Iun 2009 | 1673 vizualizari

 

Vi se pare ciudata combinatia?Incercati si veti vedea rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150g.faina ,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 50g. unt sau margarina ,
  • 1 dl. bere neagra;
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere potrivit de mari,
  • 100g.cascaval emental ras,
  • 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 2dl. lapte;
  • Pentru forma;
  • 1/2 lingura faina;

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE:

1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul pe planseta infainata si se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda de tort infainata.In asa fel se captuseste forma incat si marginile sa fie acoperite.Se inteapa in mai multe locuri si se coace in cuptor preincazit ,la inceput la 200*C, apoi la 180*C,timp de 15 minute.


2.Intre timp, se curata merele ,se scoate casa semintelor, se taie in patru, apoi fiecare bucata se cresteaza, nu se taie felii, in asa fel incat intre crestaturi sa se puna cascavalul ras.Se amesteca ouale cu zaharul si cu laptele fierbinte si amestecul se varsa peste mere.Se pune forma la cuptor pentru 30-35 de minute.Daca partea de sus se prea rumeneste, se acopera cu folie .


3.Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in 8 felii.

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!