Tort de mere cu crema de zahar ars

de DanMonica in Torturi, 15 Mar 2012 | 3283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  3-4 mere
  •  8 oua
  •  500 ml lapte
  •  16 linguri de zahar
  •  3 linguri de faina
  •  scortisoara
  •  2 pliculete cu zahar vanilat
  •  1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de zahar ars:

6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului si il lasam cateva minute pana incepe sa trosneasca.      

Merele le curatam, le taiem felii si le asezam in vasul cu zaharul caramelizat; peste punem scortisoara si 2 linguri de zahar si le dam pentru 10 - 15 minute la cuptor.        

Cat stau merele la cuptor pregatim crema de zahar ars astfel : mixam bine 5 oua, apoi adaugam pe rand laptele, 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se da vasul iar la cuptor pentru 30 minute.        

Cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata crema de zahar pregatim pandispanul din 3 galbenusuri frecate bine cu zaharul, peste care punem albusurile batute spuma si apoi treptat 3 linguri de faina si praful de copt.  Aluatul il turnam peste crema si il mai lasam la cuptor pana se coace (facem proba scobitorii).

Dupa ce s-a copt pandispanul, lasam sa se raceasca, dupa care rasturnam tortul pe un platou, fara sa ridicam vasul in care s-a copt. Dupa cateva minute tortul se va desprinde singur de peretii vasului. E bine, totusi, sa lasam vasul peste platou pana se raceste de tot (il dam la frigider) si sa ridicam incet  vasul si sa verificam daca este desprins de tot tortul.        

Ornam tortul cu frisca.         

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere cu crema de zahar ars-0
Tort de mere cu crema de zahar ars-1
Tort de mere cu crema de zahar ars-2
Tort de mere cu crema de zahar ars-3
Tort de mere cu crema de zahar ars-4
Tort de mere cu crema de zahar ars-5

COMENTARII (25)

jolygina

jolygina 1

04.05.2012, 09:36

andreea_angelo

andreea_angelo 1

16.11.2012, 19:53

vreau si eu,mai ai?tia mai ramas?!?!

nursamiki77

nursamiki77 1

07.04.2014, 22:49

hmmmm....chiar acum l-am scos din cuptor...arata si miroase demential...akm l-am pus sa se raceasca si asteptam cu totii sa il gustam ...multumeeescc:*:*:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!