Tort de mere cu dulceata de visine

de ramo_cata in Torturi, 4 Noi 2012 | 4722 vizualizari

 

Un gust dulce acrisor ...cu multa dragoste pentru ziua sotului meu ....

 

INGREDIENTE

  • 12 mere mici
  • 150 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • dulceata de visine
  • margarina Rama sau unt

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 cana ulei
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta rom

Siropul :

  • 250 ml apa
  • zahar
  • esenta de rom ...toate dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu dulceata de visine:

Se pregatesc mai intai merele..:

zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se introduce in cuptor si se tine pana cand zaharul se topeste - circa 10-15 min. Compozitia de blat se toarna peste mere si se introduce in cuptor pana cand blatul este copt - se face testul cu scobitoarea . Se scoate tortul din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se insiropeaza ...mie imi place mai insiropat :)

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri...albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat ,galbenusurile se amesteca cu uleiul cu grija sa nu se taie apoi se adauga peste albusuri ... se adauga praful de copt ,apoi faina ..eu am folosit mixerul de la inceput pana la sfarsit :) 

Siropul se fierbe pana scade apa la jumatate ,se lasa sa se raceasca .

 

 

 

TIPS-URI

1

scortisoara a lipsit dar este necesara la orice prajitura cu mere....am uitat sa cumpar asa ca am sarit peste :)

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

28.07.2014, 18:00

La multi ani !!!

miki_a 1

28.07.2015, 11:36

La multi ani!!!

mihaelar63 1

28.07.2015, 11:41

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S