Tort de mere cu macese

de Roda in Torturi, 1 Mai 2009 | 4214 vizualizari

 

Tortul cu mere si gem de macese este una din specialitatile bucatariei mele. Familia mea il adora.

 

INGREDIENTE

  • (pentru 12 felii)
  • a)Pentru linzer:
  • 200g.faina,
  •  80g.zahar,
  •  1 praf de vanilie,
  •  120g.unt rece,
  •  1 galbenus;
  •  b)Pentru piscot:
  •   2 oua,
  •   80g.zahar,
  •  100g.faina,
  •  1 praf de copt;
  •  c)Pentru crema:
  •   1,5 pachete de gelatina ,
  •   400g.gem de macese,
  •   800g.mere,
  •   1 lamaie,
  •   7dl. lapte,
  •   2 pachete praf de budinca de vanilie,
  •   5 linguri zahar,
  •    4dl. frisca;
  •    d)Pentru decor:
  •    1,5dl.frisca,
  •    1 pachet intaritor de frisca,
  •    2 linguri gem de macese:
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu macese:

1.Se prepara aluatul de linzer:se amesteca faina cu zaharul,cu praful de vanilie,cu untul rece si cu galbenusul de ou.Se amesteca bine , se aduna ca o minge, se inveleste in folie de aluminiu si se tine la rece, in frigider, 30 de minute.

2.Se captuseste cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 26cm..Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

3.Pentru prepararea piscotului , se freaca ouale cu zaharul si cu 2 linguri apa.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt ,se toarna in forma de tort pregatita si se coace 20-25 minute.Se pune pe un gratar sa se raceasca.

4.Se coace si linzerul in aceasi forma rotunda, se inteapa cu furculita si se pune pentru 20 de minute in cuptor.Se raceste pe un gratar.

5.Se spala un mar, se taie in doua, se scot semintele si casa semintelor, se taie felii si se stropeste cu lamaie.Restul de mere se curata de coaja , seminte si se taie felii,pe care le stropim cu suc de lamaie ca sa nu se innegreasca.

6.Se pun la incalzit 250g.gem de macese si se adauga marul taiat felii si se lasa cca. 2 minute sa dea clocot.Se scot feliile si se pun deoparte pentru ornat.In gemul care fierbe se pun si restul de felii de mere si se fierb 5 minute.1/2 din cantitatea de gelatina se inmoaie potrivit instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu gemul de macese si mere.Se lasa putin sa se raceasca.

7.Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul,se adauga praful dizolvat si se fierb impreuna.Cand s-a ingrosat , se ia de pe foc si se amesteca cu restul de gelatina dizolvata.Se amesteca si se lasa la racit.Se bate frisca si se incorporeaza in crema racita.

8.Pe un platou rotund pentru tort, se pune blatul de linzer si se unge cu gem de macese.Blatul de piscot se taie in doua.Un blat se pune peste linzerul uns cu gem.Peste se pune 1/2 din cantitatea de crema, se acopera cu al doilea blat de tort, care se unge cu gem de mere si se acopera cu restul de crema.Se da tortul la rece,la frigider, pentru 2 ore.

9.Pentru decor, se bate frisca cu intaritorul de frisca.Se orneaza tortul cu mici gramajoare de frisca si felii de mere si se stropeste cu gem de macese inalzit pana la punctul de fierbere.(vezi imaginea)

 

COMENTARII (5)

Roda 1

01.05.2009, 22:57

Ca si la reteta precedenta, nu am fost in stare sa postez numarul de portii -12 si timpul prepararii-90'+2 ore la rece.Multumesc pentru intelegere.-

Oana 1

01.05.2009, 23:34

Roda, e ok, am modificat noi! Super reteta

Roda 1

01.05.2009, 23:52

Multumesc, Oana.Multumesc, bucataras.Tocmai am citit reteta de pizza cu sarmale.Am facut-o si eu prin martie;reteta am primit-o de la o prietena pe net.Ne-a placut la toti din familie.Am udat-o din plin cu bere.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58