Tort de mere in caramel cu scortisoara

de Rocsi in Torturi, 8 Noi 2011 | 5005 vizualizari

 

Vreau si eu sa urez tuturor celor ce astazi isi serbeaza ziua numelui un sincer si calduros "La multi ani"!!!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere potrivite
  • 2 linguri unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 esenta rom
  • circa 10 linguri nuca macinata
  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf scortisoara
  • pentru ornat:
  • 15 linguri smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • putina cacao
  • nuca macinata si ce mai doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere in caramel cu scortisoara:

Mai intai pregatim caramelul.

Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de zahar.

Punem pe aragaz la foc potrivit si cand s-a caramelizat il intindem  uniform cat si pe peretii cratitei.

Il lasam sa se racesca .

Merele le spalam.

Le curata de coaja si le scobim mijlocul.

Le asezam peste caramel,iar in spatiile mai libere punem jumatati de mere.

Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu esenta de rom si scortisoara.

Cu acest amestec umplem merele.

Deasupra fiecarui mar taiem cate un cubulet de unt.

Presaram si cele 2 linguri de zahar ramase si zaharul vanilat ,uniform ,peste mere.

Dam cratita in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana merele se inmoaie putin(cam 20 de minute).

Blatul:

Mixam spuma ouale cu zaharul.

Adaugam apa si praful de copt.

Apoi punem esenta si scortisoara.

La urma incorporam nuca macinata si faina.

Dupa ce merele s-au inmuiat putin,le scoatem din cuptor si turnam blatul.

Dam iar tortul in cuptor si lasam pana blatul este bine facut.

Cand este gata,il scoatem si il lasam la racit,apoi il rasturnam pe un platou.

Smantana(care este rece,pana atunci o tinem la frigider)o mixam .

Cand s-a ingrosat putin ,adaugam  zaharul pudra si continuam mixarea pana este bine ingrosata.

Imbracam tortul in frisca.(daca nu s-a insiropat suficient dupa ce l-ati rasturnam pe platou,atunci preparati un sirop din apa,zahar pudra si putina esenta si insiropati bine blatul).

Pe margini am pudrat putina cacaua,iar pe mijloc am presarat putina nuca macinata.

In rest ornam dupa preferinta.

Pofta buna!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132856
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132857
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132858
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132859
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132860
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132861
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132862
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132863
retete culinare - Tort de mere in caramel cu scortisoara 132864

COMENTARII (38)

Rocsi 1

16.11.2011, 16:08

multumesc antici

babi5 1

12.08.2013, 18:58

Rocsi 1

12.08.2013, 21:11

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L