Tort de mere insiropat

de Catalinaflorea in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 1160 vizualizari

 

Reteta foarte foarte veche(cred ca de vreo 20 de ani)pentru mine cel putin :)). Tortul preferat al tatalui meu;daca de sarbatori nu este tort de mere,nu este nimic :)) foarte racoros si usor, noi nu il ornam mereu cu frisca ci doar cu multe multe fructe taiate.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar(depinde de gustul fiecaruia,noua nu ne plac foarte dulci)
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri faina
  • un praf de copt
  • 10 mere
  • un culbulet de unt
  • 2 linguri miere
  • frisca de casa sau cumparata
  • fructele preferate pentru decor
  • o conserva de ananas sau compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere insiropat:

Merele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii.

Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune apoi uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga cate o lingura din albusuri si se amesteca incet de jos in sus pana se incorporeaza tot.

Peste compozitie se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt(se pot adauga arome,esente dupa preferinta). Intr-o tava potrivita se pun merele, se niveleaza bine apoi se adauga compozitia de pandispan si se da la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade.

Cine doreste poate adauga in compozitia de mere si bucatile de ananas din conserva.In acest timp puteti pregati frisca pe care o lasati la frigider. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate si se lasa la racit circa 4 ore sau peste noapte.

Se scoate din tava, cu o lingura facem adancituri in blat (merele vor fi deasupra) si se insiropeaza cu sucul de ananas (nu se vor vedea la taiere); cu o lingura insiropam si marginile.

Se lasa putin apoi se orneaza cu frisca si cu fructe(ananasul si kiwi-ul e cea mai buna combinatie pentru acest tort).

 

COMENTARII (11)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:35

Un tort ce imi place mult!

tarasmariana 1

15.04.2015, 20:53

mirela0911 1

15.04.2015, 21:10

Cred ca a iesit un tort tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L