Tort de mere intregi

de papabundetot in Torturi, 20 Oct 2013 | 48363 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ca inca mai am muuulte mere si imi pare rau sa le las asa singure si neconsolate :) asa ca incerc de fiecare data sa fac ceva bun si dulce cu ele,altceva decat am mai facut pana acum ca sa va pot oferi diverse retete daca vreodata aveti multe mere si nu mai aveti idei :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 12 mere curatate de coaja si cotor
  • 10 nuci (pentru a umple merele)
  • 150 gr unt
  • 3 plicuri zahar vanilat+zahar tos 2-3 linguri
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 9 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere intregi:

Prima data m-am ocupat de mere,le-am curatat de coaja si cotor,le-am introdus in mijloc (de unde am scos cotorul) miez de nuca,apoi le-am asezat intr-o cratita (se poate si in forma de tort insa momentan a mea e putin defecta).Am presarat peste mere zaharul,scortisoara si am pus untul,apoi am dat cratita la cuptor,unde am lasat-o cam 20-25 minute pentru ca merele sa se inmoaie bine.Intre timp m-am ocupat de blat.Am separat galbenusurile de albus,galbenusul l-am frecat bine cu zaharul pana si-a dublat volumul,am adaugat apoi peste ele uleiul,faina,esenta si praful de copt.

Albusurile le-am batut spuma tare si apoi am pus peste ele galbenusurile amestecate cu celelalte ingrediente,am amestecat usor pentru a nu strica spuma de ou si apoi,am turnat acest aluat peste merele coapte si am introdus din nou oala in cuptor,unde a stat pana aluatul s-a copt complet (verificati cu scobitoarea).

Am lasat putin tortul in oala sa se raceasca,apoi am pus pe gura oalei o farfurie mare si am intors oala invers,in asa fel incat merele acum erau deasupra.Optional se poate orna cu frisca,sau orice altceva va place,in cazul meu …nu s-a mai putut pentru ca ai mei nu au mai avut rabdare,asa ca nici nu s-a racit bine ca s-a si mancat 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu ciocolată