Tort de mere si prune

de Tuxedo in Torturi, 4 Dec 2013 | 3263 vizualizari

 

Intr-o zi am vrut sa fac o prajitura rapida si am zis, gata, fac tort de mere, clasic ca nu mai facusem de secole, clasic inseamna pentru mine cu blat de pandispan, si fara prea multe complicatii.

Asadar am facut, si am pus si prune pentru ca aveam ramase de la galustile cu prune si parca nu mi-a venit sa le arunc. rezultatul: un tort super delicios si aromat, asa ca de toamna!

Poftiti reteta:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat: forma de 24 cm
  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 6 – 7 mere (acrisoare de preferinta)
  • 4 linguri zahar
  • 10 prune
  • 300 ml frisca + 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si prune:

  • Preicalzim cuptorul la 180ºC.
  • Ungem bine o forma de tort cu unt (sau o cratita) si punem merele taiate felii mai groase si curatate de coaja la baza formei. Presaram zahar deasupra si le coacem in cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza putin zaharul.
  • Cand merele s-au inmuiat, scoatem cratita (forma de tort) din cuptor si punem apoi prunele taiate in jumatati, din loc in loc.

Blatul:

  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit (ca la bezele).
  • Adaugam pe rand cate un galbenus , apoi uleiul si mixam bine dupa fiecare aditie.
  • La final adaugam faina lingura cu lingura (cernuta) cu ajutorul unui tel in forma de para.
  • Mai ungem putin marginile formei de tort cu unt si turnam aluatul peste fructe dupa care il nivelam frumos cu o spatula.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de aproximativ 25 -30 de minute pana cand trece testul scobitorii (scobitarea trebuie sa iasa curata din blat).

Lasam la racit apoi il rasturnam cu grija pe un platou si putem sa il ornam cu frisca apoi putem presara putina scortisoara deasupra sau chiar nuci prajite si maruntite!

Este un deliciu!

Va urez pofta buna!

 

COMENTARII (11)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.12.2013, 13:39

iri_iri

iri_iri 1

05.12.2013, 21:20

Valclaudia

Valclaudia 1

09.12.2013, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!