Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot

de merisor in Slow Cooking, 17 Mar 2016 | 1978 vizualizari

 

Este un tortuleț de post, cu un blat ușor umed și mere întregi, umplute cu gem de gutui și rahat multicolor.


Și este preparat la Crock-Pot, deci minunăția aceasta de aparat prepară de toate.


 

 

INGREDIENTE

  • 7 mere
  • 150 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 400 g gem de gutui
  • rahat multicolor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot:

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt.

În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem câte o linguriță cu gem de gutui și din nou 2-3 bucățele de rahat, pentru a acoperi gemul.

Stropim merele cu zeamă de lămâie și presărăm scorțisoară peste ele.

Pentru aluat, frecăm zahărul cu uleiul până la diluare, adăugăm laptele de cocos, apoi nuca de cocos, esența și coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și la final, făina cernută împreună cu praful de copt.

Urmărim să obținem un aluat ceva mai gros decât cel de chec.

Răsturnăm aluatul peste merele din vas și trântim vasul ușor pe masă, de 2-3 ori, pentru ca aluatul să se dispună uniform și printre mere.

Punem vasul în aparat, îl acoperim cu capacul din dotare, conectăm aparatul Crock-Pot 4,7 L Digital la sursa de curent și setăm modul Low, pentru 2 ore și 30 de minute.

Pe parcurs, mai schimbam pozitia vasulului în aparat, să fim siguri că tortul se va coace uniform și ștergem capacul de aburii care se formează.

Dacă preparatul nu se rumenește suficient la suprafață, se poate prelungi timpul de preparare cu 30 de minute.

Eu am prelungit timpul cu 30 de minute, dar am schimbat și modul de preparare pe High.

După expirarea timpului mai lăsăm tortul în vas să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl ornăm cu gem de gutui și nucă de cocos.

Pot să vă spun că a ieșit un tort  foarte bun și grozav de aromat.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de tort de mere umplute cu gem de gutui!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-0
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-1
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-2
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-3
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-4
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-5
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-6
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-7
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-8
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-9
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-10
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot-11

COMENTARII (25)

 Adi

Adi 1

17.03.2016, 22:00

Delicios!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

18.03.2016, 17:39

E chiar un super aparat ...tortul tau e delicios ...mai ales ca e cu mere

Ina

Ina 1

23.03.2016, 19:17

si pe asta l-am ratat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!