Tort de mere,neornat

de kamy in Torturi, 10 Sep 2011 | 3291 vizualizari

 

Bun si neornat...."la mosie"nu am avut frisca,dar va asigur ca a alunecat urgent,nu ne-a stat in gat.

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • 5 oua
  • 5 ling.zahar pudra
  • 5 ling.faina
  • 2 ling.zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr.unt sau margarina+1 cub
  • gem
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere,neornat:

Merele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi.

Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra cu unt,se presara scortisoara pe fiecare si se baga in cuptorul incalzit in prealabil,pana se inmoaie putin.

Intre timp facem pandispanul.Batem bine albusurile dupa care adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intaresc bine.Adaugam galbenusurile pe rand(mixerul la viteza mica)dupa care faina,cate putina,amestecand usor cu o lingura ,de jos in sus.

Cand merele s-au inmuiat,punem gem mai tare in gaura ramasa de la casuta cu samburi,punem deasupra pandispanul,il nivelam si lasam la cuptor,la foc mic, pana capata o culoare aurie.Scoatem cratita din cuptor,o lasam sa se raceasca putin,cu un cutit,desprindem usor marginile,punem un platou deasupra si intoarcem tortul,care v-a fi cu merele deasupra.Sucul de la mere,cu untul si zaharul,va insiropa putin blatul.

Il puteti orna,daca aveti chef,timp si cu ce.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

mere se pun cate incap in cratita

2

eu am folosit gem de gutui

3

puteti amesteca gemul si cu nuca maruntita,migdale maruntite....

4

tortul e gata daca trece pandispanul testul scobitorii

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere,neornat-0
Tort de mere,neornat-1
Tort de mere,neornat-2
Tort de mere,neornat-3
Tort de mere,neornat-4
Tort de mere,neornat-5
Tort de mere,neornat-6
Tort de mere,neornat-7
Tort de mere,neornat-8
Tort de mere,neornat-9

COMENTARII (40)

kamy 1

14.09.2011, 09:29

mamaie...multumesc

deyutzky 1

14.09.2011, 14:01

kamy 1

14.09.2011, 14:08

deyu.....ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04