Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

de Cocktail_of_Senses in Torturi, 6 Mar 2014 | 9922 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preparat-o dupa ce am gustat fabulosul tort de la Starbucks. Mi-am spus ca trebuie sa incerc sa fac ceva atat de gustos cum este tortul de morcovi. Multe persoane nu sunt obisnuite cu acest timp de desert, dar credeti-ma, veti face furori cu acest desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • 285 g unt moale
  • 285 g zahar brun
  • 5 oua ecologice separate in albusuri si galbenusuri
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 170 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150 g nuci tocate si 30 g pentru decor
  • o lingurita cu varf de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 300 g morcovi dati pe razatoarea mare
  • sare de mare
  • Pentru glazura:
  • 200 g mascarpone
  • 230 g ricotta
  • 90 g zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie:

Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi coaja rasa si zeama de portocala. Adaugati faina si praful de copt treptat, apoi nucile tocate, scortisoara si morcovii rasi. Amestecati pana la omogenizare.

Intr-un bol bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma. Incorporati usor cu amestecul de mai sus, amestecand de jos in sus. Puneti aluatul in tava si introduceti in cuptorul incins (180 grade) pentru 50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca nu se lipeste nimic de acesta, inseamna ca aluatul este gata!

Pentru crema amestecati toate ingredientele cu un mixer si montati peste blat. Ornati cu nucile tocate si serviti dupa ce lasati la frigider cel putin 2 ore. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

laura_n 1

07.03.2014, 15:43

cred ca este demential gustul! la seif cu ea

Cocktail_of_Senses 1

07.03.2014, 18:31

Chiar este surprinzator de bun. Un truc pe care eu nu l-am aplicat pentru ca nu am gasit ingredientul, este sa aduaugati f putina nucsoara rasa. Va pup!

-Licurici- 1

26.03.2018, 11:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert carrot cake