Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

de Cocktail_of_Senses in Torturi, 6 Mar 2014 | 4008 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preparat-o dupa ce am gustat fabulosul tort de la Starbucks. Mi-am spus ca trebuie sa incerc sa fac ceva atat de gustos cum este tortul de morcovi. Multe persoane nu sunt obisnuite cu acest timp de desert, dar credeti-ma, veti face furori cu acest desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • 285 g unt moale
  • 285 g zahar brun
  • 5 oua ecologice separate in albusuri si galbenusuri
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 170 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150 g nuci tocate si 30 g pentru decor
  • o lingurita cu varf de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 300 g morcovi dati pe razatoarea mare
  • sare de mare
  • Pentru glazura:
  • 200 g mascarpone
  • 230 g ricotta
  • 90 g zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie:

Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi coaja rasa si zeama de portocala. Adaugati faina si praful de copt treptat, apoi nucile tocate, scortisoara si morcovii rasi. Amestecati pana la omogenizare.

Intr-un bol bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma. Incorporati usor cu amestecul de mai sus, amestecand de jos in sus. Puneti aluatul in tava si introduceti in cuptorul incins (180 grade) pentru 50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca nu se lipeste nimic de acesta, inseamna ca aluatul este gata!

Pentru crema amestecati toate ingredientele cu un mixer si montati peste blat. Ornati cu nucile tocate si serviti dupa ce lasati la frigider cel putin 2 ore. Pofta buna!

 

COMENTARII (12)

_Alina_

_Alina_ 1

07.03.2014, 12:20

Grozav!

laura_n

laura_n 1

07.03.2014, 15:43

cred ca este demential gustul! la seif cu ea

Cocktail_of_Senses

Cocktail_of_Senses 1

07.03.2014, 18:31

Chiar este surprinzator de bun. Un truc pe care eu nu l-am aplicat pentru ca nu am gasit ingredientul, este sa aduaugati f putina nucsoara rasa. Va pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!