Tort de Paste

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 27 Apr 2011 | 2427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca de cocos verde
  • 200 ml lapte
  • ~ 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri de ulei
  • pentru mousse de vanilie:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 8 linguri frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • pentru mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 8 linguri frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • pentru decor:
  • frisca
  • fondant
  • bomboane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.

Tapetam o forma dreptunghiulara cu hartie de copt si punem compozitia rezultata, dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2 parti egale.

Pregatim mousse-ul de vanilie:

Mixam crema de vanilie cu laptele, adaugam esenta de vanilie, dupa care punem risca batuta si omogenizam compozitia.

Intre timp punem la baine marine gelatina pentru ambele creme( o pregatim conform instructiunilor de pepachet) apoi o punem jumatate peste crema de vanilie si amestecam bine, dam la rece 5 minute.

Pregatim si mousse-ul de ciocolata:

Rupem ciocolata bucatele si o punem impreuna cu frisca lichida la baine marine, pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza compozitia, dupa care o lasam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina, dupa care o amestecam cu risca batuta, o dam la rece 5 minute.

Insiropam primul blat, punem mousse-ul de vanilie, urmatorul blat insiropat si mousse-ul de ciocolata.

Ornam cu frisca si bomboane de ciocolata in forma de inimioara.

Am facut un cosulet din fondant cu ajutorul unui pahar intors pe care l-am invelit in folie si cu miscari circulare am incercat sa dau fondantului forma paharului, iar cu o ceasca cu diametrul putin mai mare decat fundul paharului am apasat usor peste fondant, taiem surplusul de fondant din care vom face toarta cosuletului pe care o lipim de cosulet cu putina apa.

Umplem cosuletul cu bomboane colorate ( ideal ar fi fost cu oulete, insa n-am avut  ).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de Paste 101055
retete culinare - Tort de Paste 101056
retete culinare - Tort de Paste 101057
retete culinare - Tort de Paste 101058
retete culinare - Tort de Paste 101059
retete culinare - Tort de Paste 101060

COMENTARII (24)

Corinuta 1

28.04.2011, 12:00

pfooooaaaaaaaaa! ce tort mare ai facut Danutza!

Dana Cristea - pusikmea 1

01.05.2011, 07:30

cori e mare familionul

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:20

dar ce mare si frumos tort ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18