Tort de Paste

de T I M E A in Torturi, 28 Apr 2013 | 4535 vizualizari

 

Si pentru ca se apropie Pastele v-am adus un tort minunat cu ciocolata, frisca si lichior de oua. O combinatie perfecta care a dus la un rezultat delicios. O duminica frumoasa sa aveti!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker
  • 250 gr unt
  • 300 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt Dr. Oetker
  • 1 plic cacao Dr. Oetker (50 gr)
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 4 oua
  • 125 ml lapte
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata menaj neagra
  • 200 gr fisca lichida
  • Crema de lichior de oua:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker
  • 100 ml apa
  • 125 ml lichior de oua
  • Pentru insiropat:
  • 6 linguri lichior de oua (nu e necesara insiroparea dar eu am preferat sa ii dau o aroma putin mai puternica de lichior)
  • Pentru decorare: 1 lingura rasa zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Crema de ciocolata:

Inainte de toate pregatim crema de ciocolata care trebuie sa stea la rece peste noapte sau minim 3 ore. Frisca se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana devine fierbinte (nu trebuie sa fiarba), se ia de pe foc si se adauga ciocolata facuta cubulete. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi dam la frigider pana a doua zi.  

Blat:

Putetem pregati si blatul cu o seara inainte de asamblare pentru ca se taie mult mai bine asa. Topim untul impreuna cu glazura de ciocolata pe baie de aburi.  Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt, zahar vanilat, cacao. Se adauga ouale si treptat laptele si se mixeaza cu mixerul. La final incorporam untul cu glazura topite. 

Turnam compozitia intr-o forma rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu timp de 45-50 min (am folosit un cuptor cu gaz de data aceasta si l-am lasat mai putin de 60 min cat scria in reteta pt ca a inceput sa se arda deasupra, dar a fost foarte copt deci a fost ok si partea de deasupra a fost taiata pt a avea o foaie mai dreapta).

Scoatem blatul din cuptor si il lasam cateva minute in forma sa se raceasca usor, apoi scoatem din forma, indepartam hartia de copt si asezam pe un platou lasand sa se raceasca complet.

Crema de lichior de oua:

Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa timp de 10 minute. Adaugam apoi lichiorul de oua, amestecam si punem pe baie de aburi sa se topeasca gelatina. Din aceasta compozitie punem deoparte 4-5 linguri. Frisca o mixam cu mixerul la viteza mica la inceput si apoi cu viteza cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita. Adaugam amestecul de gelatina cu lichior si mixam pana se omogenizeaza.

Asamblare:

- taiem tortul in trei (foaia din mijloc o sa fie cea decupata si pusa deasupra)

- asezam foaia de jos pe un platou si o insiropam cu 3 linguri de lichior de oua

- crema de ciocolata o mixam cu mixerul pana devine cremoasa si o intindem peste prima foaie - asezam peste crema de ciocolata foaia nr 3 (cea de sus) si la fel o insiropam cu putin lichior de oua

- urmeaza crema de frisca cu lichior

- foaia pusa deoparte o decupam cu o forma de iepuras apoi cu grija pune foaia decupata peste crema de lichior

- in golurile din blat turnam amestecul de lichior cu gelatina

- pudram cu zahar pudra

Tortul il dam la frigider pana a doua zi sau minim trei ore inainte de servire

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de Paste-0
Tort de Paste-1
Tort de Paste-2
Tort de Paste-3
Tort de Paste-4
Tort de Paste-5
Tort de Paste-6
Tort de Paste-7
Tort de Paste-8
Tort de Paste-9
Tort de Paste-10
Tort de Paste-11
Tort de Paste-12
Tort de Paste-13

COMENTARII (43)

T I M E A

T I M E A 1

31.01.2014, 23:10

Lia ) nu stiam cul altfel sa il numesc )

babi5

babi5 1

12.12.2014, 11:36

babi5

babi5 1

18.12.2014, 06:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!