Tort de Paste

de Constelatialeu in Torturi, 19 Apr 2014 | 5378 vizualizari

 

E un tortulet cu blat de nuca si doua creme....decor de sezon..iepurasi coconasi...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema 1

  • 300 g unt 65% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 150 g ciocolata neagra 52%cacao
  • 3 linguri smantana 40%grasime

Crema 2

  • 1 cutie mascarpone
  • 300 ml frisca vegetala
  • sirop de cirese amare
  • ornamente din pasta de zahar

Sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase si se topeste zaharul,se adauga nuca si faina si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se incorporeaza albusurile in galbenusuri cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort,18 cm diametrul,cu hartie de copt.Se da forma la cuptorul preincalzit ,e gata cand trece testul scobitorii.Dupa ce s-a racit bine,eu l-am facut cu o zi inainte,se taie in 4.

Crema 1:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin pana se topeste.Separat se marunteste ciocolata se,amesteca cu smantana si se pune pe foc la topit,sa nu fiarba.Se lasa 10 min apoi se mixeaza cu mixerul la viteza mare cca 10 min.Apoi incorporam ciocolata in unt,putin cate putin.Lasam la rece crema.

Crema 2:

Batem frisca bine ,apoi o amestecam cu branza mascarpone.N-am mai pus zahar pentru ca frisca e dulce.I-am dat o tenta de culoare ,adaugand putin sirop din dulceata de cirese amare.

Sirop:

Apa cu zaharu se fierb,se da la o parte si se adauga esenta de rom.Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe o farfurie,insiropam,punem un strat din crema 1,apoi foaia 2 insiropata,crema 2,foaia 3 insiropata,crema 1 la final ultima foaie si crema 2.Ornam alternativ cu crema 1 si 2 si apoi din pasta de zahar decupam iepurasi si modelam oua....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

theodorafemme 1

21.04.2014, 13:29

Cum ai facut iepurasii?

Constelatialeu 1

21.04.2014, 14:22

Theodorafemme......am intins pasta de zahar si apoi cu o forma de iepuras am decupat in pasta de zahar...

laura_n 1

23.04.2014, 17:41

ce flumos, cu iepulasi )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste