Tort de Paste

de susu in Torturi, 17 Mai 2010 | 4576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   Ingrediente pentru 12 persoane
  • Timp de preparare 120de minute  
  • Blat alb :  
  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 50 g  nuca de cocos
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1.5 linguri de faina
  • 1 mana de stafide
  • 1/2 plic praf de copt
  • Esenta de rom
  • Esenta de vanilie
  • Coaja rasa de portocale si lamaie
  • Cateva linguri de cognac
  • Un praf de sare      
  • Blat de cacao :  
  • 100 g ciocolata kandia amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte (eu am avut cu crema tiramisu)
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • Esente
  • Coaja de portocale
  • 1 mana de stafide
  • Cateva linguri de cognac
  • Un praf de sare
  • 100 g miez de nuca macinata
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 100 g zahar    
  • Crema 1 :
  •   Ciocolata si frisca in cantitati egale : 2 ciocolate milka cu capsuni (200g) 200 ml frisca     
  • Crema 2 si 3 :  
  • 1 plic crema de lamaie pentru prajituri
  • 1 plic crema de ciocolata pentru prajituri
  •  lapte
  • Cateva linguri de zahar pudra  
  • Pentru decorat :  
  • Biscuiti
  • Unt sau margarina
  • Lapte
  • Zahar
  • Esente
  • 1 borcan de cocktail de fructe ( eu nu am avut si am pus de piersici)
  • Cafea preparata
  • Oute de ciocolata
  • Cocos verde
  • Cocos alb
  • Frisca      
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Pentru blatul alb :

 Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu faina, praful de copt stins cu putina lamaie, nuca de cocos si nuca macinata. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 de minute.

 Pentru blatul negru

 Se macina nucile, se hidrateaza stafidele in cognac si rom si se separa galbenusurile de albusuri. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul. Galbenusurile se freaca cu zahar pana se dizolva cristalele complet. Se adauga untul frecat separat si se amesteca in continuare. Ciocolata topita la bain marie sau microunde se adauga la compozitia de unt si galbenusuri impreuna cu stafidele cu tot cu cognac. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga la galbenusuri cate doua linguri alternativ de faina si albusuri si se amesteca rapid de jos in sus. Se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 maxim 40 de minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Eu l-am tinut 30 de minute si apoi l-am lasat in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca si sa nu se lase blatul

 Pentru creme :

 Se face un ganache din frisca si ciocolata pe baie de aburi. Eu o fac mereu in cratita de teflon direct pe focul foarte mic.Se pune frisca in tigaie si se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se amesteca mereu in ea si nu se lasa sa ajunga la fierbere. In momentul cand s-a topit ciocolata de tot se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei. Cand s-a racit complet se baga la frigider pana a doua zi cand se mixeaza bine. Celelalte doua creme se freaca cu mixerul impreuna cu lapte si zahar pudra dupa indicatiile de pe ambalaj.

 Montare blat :

 

Se taie blaturile in mai multe felii. Se foloseste un blat ca baza, se insiropeaza cu suc din compot si se pune ganachul deasupra. Se pastreaza un alt blat de pus deasupra iar celelalte se taie fasii . Se aseaza intercalat fasiile de blat unul alb, unul negru si tot asa pana se formeaza o felie de blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de care doriti. Am asezat si felii de piersici deasupra.Se pune ultimul blat pastrat deasupra, se insiropeaza si se imbraca tortul in crema ramasa. Am pus si un strat de frisca peste si am lasat o banda de crema in partea de jos. Am presarat nuca de cocos si cateva decoratiuni.. Cosuletul si iepurasii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Am amestecat biscuitii dati prin masina impreuna cu esente, cafea, lapte, margarina si zahar. Am modelat din compozitie un aluat, l-am intins si am decupat din el

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de Paste 32285
retete culinare - Tort de Paste 32286
retete culinare - Tort de Paste 32287
retete culinare - Tort de Paste 32288
retete culinare - Tort de Paste 32289
retete culinare - Tort de Paste 32290
retete culinare - Tort de Paste 32291
retete culinare - Tort de Paste 32292
retete culinare - Tort de Paste 32293
retete culinare - Tort de Paste 32294
retete culinare - Tort de Paste 32295
retete culinare - Tort de Paste 32296
retete culinare - Tort de Paste 32297
retete culinare - Tort de Paste 32298
retete culinare - Tort de Paste 32299
retete culinare - Tort de Paste 32300
retete culinare - Tort de Paste 32301
retete culinare - Tort de Paste 32302
retete culinare - Tort de Paste 32303
retete culinare - Tort de Paste 32304
retete culinare - Tort de Paste 32305
retete culinare - Tort de Paste 32306
retete culinare - Tort de Paste 32307
retete culinare - Tort de Paste 32308

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

17.05.2010, 23:02

susu,e necesar sa ma-i scriu ca-i elegant?nu,ca stii deja

Dana Cristea - pusikmea 1

19.05.2010, 07:38

super

babi5 1

18.12.2014, 06:16

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D