Tort de Paste

de ancutsa in Torturi, 7 Iul 2016 | 410 vizualizari

 

Tort de Paste cu flori de martipan si oua de ciocolata umplute cu lichior

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua – de la care vom folosi toate albusurile + doar 4 din cele 6 galbenusuri;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 2 linguri cu varf de faina;
  • 7 linguri cu varf de nuca;
  • 1 lingura praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 2 capacele esenta de rom;
  • Putina coaja de portocala;
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • cele 2 galbenusuri ramase;
  • 3 linguri cu zahar;
  • 3 cescute de lapte (aprox 400 ml);
  • 3 linguri faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti);
  • 50 g unt;
  • Putina coaja rasa de lamaie;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • oua de ciocolata;
  • 6 patratele de ciocolata neagra pentru topit;
  • Martipan si coloranti alimentari pentru flori.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Decoratiuni:

Se taie bucatele de martipan si se amesteca fiecare cu cateva picaturi de colorant alimentar. Se framanta bine in mana, puteti folosi niste manusi de unica folosinta pentru a nu va pata.

Pentru a modela florile din martipan, se intinde pasta si se preseaza usor cu ajutorul unei folii alimentare, pentru a nu-l topi cu caldura mainii. Se dau la frigider.

 

Cuibul de ciocolata se poate realiza din cateva patratele de ciocolata neagra topita la chocolate fondue sau pe baie de abur. Se toarna ciocolata topita, fierbinte intr-un sprit sau creion decorator si se picura, creand dungi pe o forma de silicon, daca aveti. Eu m-am ajutat de o forma de briosa din silicon, pe care am intors-o cu fundul in sus si peste care am turnat dungi subtiri, astfel incat sa obtin un model cat mai asemanator unui cuib de pasare.

Cuibul se da la frigider pana este gata tortul. Eu l-am lasat cam o ora si jumatate.

Blatul:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare. Intr-un alt vas, se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat care se toarna peste albusuri. Se adauga praful de copt, nuca si faina, amestecand bine. Compozitia se aseaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt si se coace 30 de minute la foc mediu (180 de grade).

Cand tortul este gata, se lasa la racit (abia apoi se taie).

Intre timp, putem pregati crema si siropul.

Crema de vanilie:

Se amesteca cele 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se adauga laptele, apoi faina in ploaie, amesteca tot timpul cu un tel. Acest amestec se fierbe acum pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut apoi se ia de pe foc. Apoi se adauga zaharul vanilat Bourbon, untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema densa, lucioasa (care o sa se mai ingroase cand se va raci).

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan. Cand da in clocot, se lasa sa fiarba 1 minut-doua, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.

Decorul:

Urmatorul pas este sa batem frisca lichida cu mixerul pana se obtine o frisca densa, cremoasa, suficient de tare.

Se orneaza tortul cu frisca, florile de martipan si cuibul de ciocolata, pe care eu l-am rupt putin pentru a crea efect.

Pofta Buna!

Reteta si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/04/tort-de-paste.html

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de Paste-0
Tort de Paste-1
Tort de Paste-2
Tort de Paste-3
Tort de Paste-4
Tort de Paste-5
Tort de Paste-6

COMENTARII (9)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

08.07.2016, 08:57

delicios!

AndrutzaP

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:53

o nebunie

ancutsa

ancutsa 1

11.07.2016, 17:53

Va multumesc mult! Ma bucur ca v-a placut! O saptamana frumoasa va doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!