Tort de Paste a la Roberta

de epurasha2bb in Torturi, 2 Apr 2010 | 4101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe (ideal ar fi compot de nuci de ghimbir dar se gaseste mai greu)
  • pt. crema 1:
  • 1 plic crema de lichior de oua Dolce Stilla,
  • 1/2 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 450 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinat
  • pt crema 2 :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • Pt.decor
  • 1 cutie de frisca Hulala
  • 1 punguta ornament de ciocolata
  • 1 ceasca miez de nuca macinat
  • 2 iepurasi de ciocolata de culori diferite din comert
  • onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste a la Roberta:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de uterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-aracit bine il taiem in 3 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.Se umple cu crema 1 intai apoi cu crema 2, apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu un amestec de miez de nuca pisat cu ornament de ciocolata din comert din acela simplu ca niste mici furnicute.Deasupra se aseaza miezul de nuca intreg, iepurasii in mijloc si onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.

Pofta mare si sarbatori fericite!

p.s. Sectiunea marti, dupa Pasti!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de Paste a la Roberta-0
Tort de Paste a la Roberta-1
Tort de Paste a la Roberta-2
Tort de Paste a la Roberta-3
Tort de Paste a la Roberta-4
Tort de Paste a la Roberta-5
Tort de Paste a la Roberta-6
Tort de Paste a la Roberta-7
Tort de Paste a la Roberta-8
Tort de Paste a la Roberta-9
Tort de Paste a la Roberta-10
Tort de Paste a la Roberta-11

COMENTARII (12)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

05.04.2010, 20:40

Sigur Madi, am scris si la ingrediente, este Dolce Stilla si se gaseste la raionul unde gasesti si Dr Otker,unde sunt toate esentele si cremele.Este si foarte ieftina fata de alte cremeSe face usor cu lapte rece, exactac si cele de ;a Dr.Otker.

epurasha2bb

epurasha2bb 1

09.04.2010, 10:33

fetele sa stiti ca eu am vrut sa pun poza cu sectiunea dar apare un mesaj cu fata trista de la Supremu care zice ca nu mai poti modifica mesajul dupa 3 zile.Deci, sefu daca e voie pot sa scriu din nou toata reteta si sa adaug pozele toate si s-a o stergem pe asta.Desigur in cazul asta se sterg si comentariile banuiesc.Sau cum sa facem sa fie bine?trimit pe mail pozele de adaugat, vrei?

babi5

babi5 1

18.12.2014, 06:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!