Tort de pepene galben

de ianculubita in Torturi, 19 Sep 2013 | 3300 vizualizari

 

Va invit la o felie de tort cu un gust incredibil de bun!!

 

INGREDIENTE

  • 1pepene galben de 1kg
  • 1plic praf de frisca
  • 10foi de gelatina
  • 1pachet piscoturi
  • 1lingura zahar
  • 1plic gelatina colorata pentru torturi
  • esenta de pepene galben
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pepene galben:

Taiem din pepene 2felii subtiri si decupam diferite forme mici pentru ornat,le punem pe o farfurie si le dam la frigider;

restul decupajului  +1felie le taiem cuburile punem pe o farfurie si le dam la frigider;

pulpa ramasa de la pepene,o pasam fin cu blenderul,o punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,tinem doar cat se topeste,adaugam gelatina hidratata in apa rece,amestecam pana se dizolva complet si dam vasul la frigider, sa se intareasca putin;

in acest timp,pregatim frisca dupa instructiuni,o forma de tort o imbracam cu folie dubla alimentara,crema daca s-a intarit o amestecam cu frisca batuta si cateva picaturi de esenta de pepene galben.

Punem in forma jumatate din crema,deasupra piscoturi,peste piscoturi cubulete de pepene,apoi un alt rand de piscoturi,iar cubulete si acoperim cu restul de crema;

nivelam suprafata,decoram cu formele decupate,turnam gelul de tort si lasam la frigider cateva ore;

scoatem tortul din forma,cu grija desprindem folia alimentara, dupa care servim alaturi de un pahar de lichior de pepene galben.

DELICIU!!

TIPS-URI

1

acest tort se poate monta si intr-un castron cum am facut eu pentru ca am avut un rest de piscoturi

2

esenta de pepene poate fi inlocuita cu esenta de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Andreea