Tort de pepene galben

de susu in Torturi, 16 Mai 2010 | 2633 vizualizari

 

Este un tort racoros tocmai bun pentru o zi de vara

 

INGREDIENTE

  •   Blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  •   Crema:
  • 1 pepene galben de 1 kg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lichior de fructe
  • 100 g zahar + 3 linguri
  • 2 plicuri gelatina
  • 600 g frisca.        
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pepene galben:


 

Preparare blat:

 

1.      Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.

2.      Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

Preparare crema:


1.      Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.

2.      Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.

3.      Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.

4.      Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.

5.      Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.

6.      Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.

7.      Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.

8.      Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece

 

COMENTARII (8)

nadina73 1

16.05.2010, 22:59

ok susu aici in spania chiar a fost cald azi trimiti si la colet?super 5 furcu

nadina73 1

16.05.2010, 23:00

dar sectiune taiata nu de aratai si noua >?sau l-ai papat tot deja?

Rux 1

14.11.2010, 22:47

Fantastic arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04