Tort de pere - 150

de MotanLaOale in Torturi, 28 Oct 2011 | 5690 vizualizari

 

Este versiunea cu pere a tortului cu mere. Mi s-a parut mai aromat cu pere. Si asa incet incet am ajuns si la reteta 150.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 pere
  • 200g zahar
  • 20g unt
  • stafide
  • visine din dulceata
  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere - 150:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.

Perele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa  fel incat sa ramana intregi (se face cu un aparat special sau cu un cutit subtire) si se taie din partea lunga de la codita sa fie toate la aceeasi inaltime.

Perele se pun in cratita peste zahar una langa alta, se umple mijlocul perei cu stafide si visine, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.

Pentru blat batem spuma albusurile adaugam zaharul, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o crema lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus.

Punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.

Cand perele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se rastoarna pe platou cand este caldut.

Se poate orna dupa dorinta si fantezie.

En nu-l ornez niciodata deoarece este tortul pe care il fac pentru gustul fructului.

Este foarte bun cu frisca alaturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere - 150" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata