Tort de pere cu crema de iaurt.

de dicarmencitta1957 in Torturi, 15 Feb 2010 | 4201 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit in casa,este cu o crema acrisoara si foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de cacao(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun.
  • 2 linguri zeama de lime.
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr.Oetker.
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime.
  • 500 ml frisca vegetala Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale).
  • 300 gr crema de iaurt.
  • 300 gr branza de vaci dulce.
  • 2 lamai(pentru zeama,in care lasam perele).
  • 14 piscoturi de sampanie.
  • Pentru decor:
  • 200 gr afine de padure.
  • 2 pere(pere tari,pentru decor).
  • cateva boabe de struguri albi si negri pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere cu crema de iaurt.:

Crema:


Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.


Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust (eu am pus 6 linguri de zahar).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.


Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza blatul,se insiropeaza cu putin sirop de afine,pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata creama.Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop.


Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore.Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul.Taiem boabele de struguri in jumatati, perele in felii foarte subtiri.Mentionez ca feliile de pere se pun in sucul de la 2 lamai,ca sa nu se innegreasca.Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia,am pus poze cu pasii pe care i-am folosit in montarea tortului.


Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17398
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17399
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17400
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17401
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17402
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17403
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17404
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17405
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17406
retete culinare - Tort de pere cu crema de iaurt. 17407

COMENTARII (8)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 16:44

Multumesc pentru comentarii,este un tort racoritor cu crema de iaurt.

Bunica 1

16.02.2010, 22:10

De ornarea tortului, si de tot, jos palaria !

susu 1

22.02.2010, 19:40

foarte frumos ornat. ma pierd intre feliile de pere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI