Tort de piersici si visine

de Lavinia in Torturi, 16 Dec 2012 | 5593 vizualizari

 

Un tort minunat facut pentru o persoana foarte draga...Sursa de inspiratie Laura Adamache..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 80 g amidon
  • 80 g faina
  • 25 g cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 10 jumatati de piersica(eu am avut din compot)
  • 100 ml compot de piersici
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g iaurt
  • 50 g miere
  • 15 g gelatina
  • 200 g visine fara samburi

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • nesquik sau cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici si visine:

Pentru blat am mixat 3 albusuri spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.Separat  mixam galbenusurile cu 2 oua intregi,uleiul si restul de zahar timp de 10 min.Am incorporat albusurile spuma si faina amestecata cu amidonul,cacaua si praful de copt cernute.

Tapetam o tava de tort(26 cm diametru) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 30-35 min(testul scobitorii)

Pentru crema pasam visinele bine,adaugam compotul de piersici si mierea si punem pe foc aproape de punctul de fierbere.Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min si o punem in siropul cald pana se dizolva bine.

Separat mixam frisca bine,apoi adaugam iaurtul si siropul de pierisici si visine.

Taiem blatul in 2.Prima parte o punem in tava de tort cu inel detasabil si o insiropam cu putin compot de piersici/visine(optional).

Asezam jumatatile de piersica de jur imprejurul blatului ,punem 2/3 din crema ,celalalt blat si acoperim cu restul de crema(din al 2-lea blat am decupat un cerculet mic pe care nu am mai apucat sa il folosesc pentru ca a fost mancat de un pofticios)

Am dat la rece pentru minum 4-5 ore.L-am imbracat intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu fasii de ciocolata si nesquik


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (39)

Lavinia 1

17.12.2012, 13:36

multumesc

Mihaela11_jo 1

17.12.2012, 17:21

Super apetisant

Lavinia 1

17.12.2012, 20:33

Multumesc Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu mascarpone - pentru ALEXANDRU!