Tort de piscoturi cu ciocolata

de T I M E A in Torturi, 22 Dec 2015 | 12233 vizualizari

 

Daca doriti un tort fara coacere si cu o crema delicioasa de ciocolata, acest tort cu siguranta o sa fie pe placul vostru. Aveti nevoie doar de niste piscoturi si de muuuulta ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite cacao instant
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Pentru insiropat putem folosi cacao cu lapte sau o cafea slaba si indulcita
  • Ornat
  • 350 ml frisca lichida indulcita + 2 linguri din crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu ciocolata:

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam crema deoparte sa se raceasca putin. (Punem deoparte 2 linguri din crema pentru ornat)

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul. Peste piscoturi, punem un strat de crema  apoi  inca unul de piscoturi insiropate peste care turnam restul de crema iar la final mai punem un rand de piscoturi.

Dam tava la frigider 2-3 ore pentru a se intari crema.

Scoatem din frigider si rasturnam tava pe un platou, indepartand tava si folia.

Imbracam tortul in frisca mixata. Ornam cu floricele din frisca amestecata cu crema de ciocolata.

Pastram tortul la frigider pana la servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale