Tort de piscoturi cu ciocolata

de T I M E A in Torturi, 22 Dec 2015 | 3745 vizualizari

 

Daca doriti un tort fara coacere si cu o crema delicioasa de ciocolata, acest tort cu siguranta o sa fie pe placul vostru. Aveti nevoie doar de niste piscoturi si de muuuulta ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite cacao instant
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Pentru insiropat putem folosi cacao cu lapte sau o cafea slaba si indulcita
  • Ornat
  • 350 ml frisca lichida indulcita + 2 linguri din crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu ciocolata:

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam crema deoparte sa se raceasca putin. (Punem deoparte 2 linguri din crema pentru ornat)

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul. Peste piscoturi, punem un strat de crema  apoi  inca unul de piscoturi insiropate peste care turnam restul de crema iar la final mai punem un rand de piscoturi.

Dam tava la frigider 2-3 ore pentru a se intari crema.

Scoatem din frigider si rasturnam tava pe un platou, indepartand tava si folia.

Imbracam tortul in frisca mixata. Ornam cu floricele din frisca amestecata cu crema de ciocolata.

Pastram tortul la frigider pana la servire.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de piscoturi cu ciocolata-0
Tort de piscoturi cu ciocolata-1
Tort de piscoturi cu ciocolata-2
Tort de piscoturi cu ciocolata-3
Tort de piscoturi cu ciocolata-4
Tort de piscoturi cu ciocolata-5
Tort de piscoturi cu ciocolata-6
Tort de piscoturi cu ciocolata-7
Tort de piscoturi cu ciocolata-8
Tort de piscoturi cu ciocolata-9

COMENTARII (30)

dantes

dantes 1

10.01.2016, 06:19

Delicios!

Xandrinne

Xandrinne 1

10.01.2016, 08:39

Un deliciu!

T I M E A

T I M E A 1

10.01.2016, 15:42

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24