Tort de piscoturi cu zmeura si visine

de T I M E A in Torturi, 1 Iul 2013 | 4973 vizualizari

 

Acu o saptamana a fost ziua mamei mele careia ii doresc multa, multa sanatate si o viata lunga si linistita cu putere de munca.
Pentru ca a fost foarte, foarte cald si nu m-am simtit in stare sa stau langa cuptor am ales sa ii fac un tort mai simplu cu piscoturi si fructe proaspete din gradina lor, cu promisiunea ca o sa ma revansez cu un tort bun cu crema asa cum ii place ei.

 

INGREDIENTE

  • aprox 30 buc. piscoturi (depinde de marimea tavii folosite)
  • Sirop:
  • 50 ml sirop de capsuni + 200 ml apa
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • un bol de visine
  • un bol de zmeura
  • 250-300 ml frisca lichida indulcita
  • zmeura pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu zmeura si visine:

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa se raceasca usor.(nu trebuie sa fie complet rece ci doar sa nu fie fierbinte)

Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.

Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati).

Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi.

Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe - budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara.

Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita. Imbracam tot tortul cu frisca iar deasupra ornam cu fructe.

Dam din nou la frigider minim o jumatate de ora inainte de a felia.

 

TIPS-URI

1

Piscoturile se pot insiropa si cu cafea

2

Puteti folosi si alte fructe de vara: cirese, capsuni, coacaze

RETETA IN IMAGINI

Tort de piscoturi cu zmeura si visine-0
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-1
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-2
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-3
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-4
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-5
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-6
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-7
Tort de piscoturi cu zmeura si visine-8

COMENTARII (39)

Sim0na

Sim0na 1

02.07.2013, 12:53

super arata!
La multi ani mamei tale

T I M E A

T I M E A 1

02.07.2013, 21:04

multumesc frumos pentru urari fetelor

T I M E A

T I M E A 1

02.07.2013, 21:04

si ma bucur ca va place tortul meu racoros

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!