Tort de portocale

de cristinne in Torturi, 27 Apr 2011 | 2989 vizualizari

 

Tort pufos din crema si jeleu de portocale pe care il facusem de paste

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • 2 cutii de crema de branza
  • 350 ml de smantana pt frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 200gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 150 gr zahar brun
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic de jeleu de portocale
  • 2 lingurite de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Blatul:

Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit pana se coace.

Crema:

 Se bate frisca. Separat se amesteca crema de branza cu 3 linguri de zahar si sucul de la 2 portocale. Se amesteca cele 2 mixuri obtinandu-se o crema pufoasa densa dulce acrisoara .

Se taie blatul in 2 parti si se insiropeza cu sucul de la 2 portocale, o lamaie si 2 lingurite de miere. Se adauga si crema, se pune capacul, se insiropeaza. Deasupra se orneaza cu bucatele mici de portocala peste care vine caldut jeleul de portocala (obtinut separat din un plic de jeleul de portocala cu 300 de ml de apa fierbinte, conform instructiunilor de pe pachet). Se lasa la racit cateva ore ca sa se intareasca jeleul. Este incredibil de bun!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de portocale-0
Tort de portocale-1
Tort de portocale-2
Tort de portocale-3
Tort de portocale-4
Tort de portocale-5
Tort de portocale-6
Tort de portocale-7
Tort de portocale-8
Tort de portocale-9

COMENTARII (11)

MIUTA

MIUTA 1

28.04.2011, 14:26

mamaieelena

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:12

bun

adry88

adry88 1

31.05.2011, 16:08

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!