Tort de portocale

de xedo in Torturi, 5 Ian 2014 | 8931 vizualizari

 

Este un tort delicios pe care il stiu de la o doamna care face niste deserturi delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 6 lingurite gelatina
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala mai mica
  • 1 portocala mare (sau 2 mai mici)
  • 1 l frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Pasul 1.

In 250 ml lapte rece se dizolva 6 lingurite gelatina.

Pasul 2. 

Separat se pun intr-un vas 6 galbenusuri, 10 linguri zahar, coaja rasa de la o portocala mai mica ( nu radeti prea multa coaja sa nu iasa compozitia amara), 1 portocala mare taiata cubulete (sau 2 mai mici). Este de preferat sa curatati feliutele de portocala de pielita pentru ca acestea sunt amarui. Se amesteca toate acestea impreuna cu gelatina care s-a dizolvat intre timp in lapte si de dau la foc mic pana clocoteste putin, amestecand continuu, nu foarte mult pt ca gelatina nu mai are actiune cand este fiarta. Se pune la racit.

Pasul 3.

1 litru frisca se bate tare, foarte tare, frisca sa fie foarte tare.

Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu frisca si se pune intr-o cratita de 5-6 kg tapetata cu rondele de portocala si se lasa o noapte la frigider. Pentru ca tortul sa iasa usor din cratita si pune folie alimentara pe tot interiorul cratitei, apoi se pun rondelele de portocala pe fundul si peretii cratitei si peste se toarna compozitia. Se niveleaza bine si se acopera cu surplusul de folie. A doua zi se desface folia, se acopera cratita cu platoul pe care va fi tortul si se rastoarna. Trageti usor de folie si acesta va cadea pe platou.

Va doresc pofta buna! Este foarte racoros si aspectuos.

TIPS-URI

1

Se poate face acelasi tort si cu kiwi, dar sunt necesare 8 lingurite de gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de brânză și portocale