Tort de portocale fara coacere

de nadina73 in Dulciuri, 15 Aug 2010 | 68643 vizualizari

 

Acest tort il dedic din tot sufletu mamei mele MARIA din Tg-Mures care este o bunica fericita cu 2 nepotii si 2 nepoate si o soacra de gasca cum zice ginele si nora ei

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 40 g gelatina
  • 500 ml lapte
  • 3-4 portocale
  • 1 kg frisca
  • 1 budinca vanilie
  • 2 pachete de biscuti simpli sau piscoturi
  • Bombonele pentru decor
  • frisca pt decor 200
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale fara coacere:

Gelatina se dizolva in apa rece.

Laptele se pune la foc ,dupa care se adauga gelatina inmuiata in apa si se amesteca bine .

8 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul si cu praful de budinca dupa care se pune in lapte si se amesteca bine pana se ingroasa putin,se pun coaja rasa de la 2 portocale,dupa care se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma bine dupa care se amesteca cu compozitia de lapte si galbenus.

Frisca se bate bine si se amesteca cu compozitia de mai sus cea de lapte cu galbenus, racita  si amestecata cu albusurile

Portocalele se taie feliute foarte foarte fine

Crema se imparte in 3 partii egale

Se ia o cratita foarte inalta rotunda (sau o tava dreptunghiulara cum va place)si se captuseste bine cu folie transparenta apoi se pun feliute de portocale  ,se toarna 1 parte din crema apoi se pun biscutii 2 straturi dupa care din nou  1 parte din compozitia de crema din nou biscutii si ultimul strat de crema,iar la final feliute de portocale.

La final va rezulta 3 straturi de crema si doua de biscuti

Se acopera bine cu folie taransparenta si se da la rece pana a doua zi sau peste noapte

A doua zi se rastoarna pe un platou si se scoate folia transparenta ,se decoreaza cu frisca si bombonele(eu frisca nu am mai avut,pana m-am uitat eu s-a mancat,au fost niste hoti,sa le fie de bine)am pus doar bombonele si putina crema de vanilie

PS:ca sa va faceti o idee la gust este exact crema din diplomat cum era pe timpuri daca va mai amintiti ,o crema super super buna cu aroma de portocala grozava

Pare greu de facut probail dar e foarte usor sincer va spun si chiar merita, e grozav

 

RETETA IN IMAGINI

Tort  de portocale fara coacere-0
Tort  de portocale fara coacere-1
Tort  de portocale fara coacere-2
Tort  de portocale fara coacere-3
Tort  de portocale fara coacere-4
Tort  de portocale fara coacere-5
Tort  de portocale fara coacere-6
Tort  de portocale fara coacere-7
Tort  de portocale fara coacere-8
Tort  de portocale fara coacere-9
Tort  de portocale fara coacere-10
Tort  de portocale fara coacere-11
Tort  de portocale fara coacere-12
Tort  de portocale fara coacere-13
Tort  de portocale fara coacere-14
Tort  de portocale fara coacere-15
Tort  de portocale fara coacere-16
Tort  de portocale fara coacere-17
Tort  de portocale fara coacere-18
Tort  de portocale fara coacere-19
Tort  de portocale fara coacere-20

COMENTARII (78)

Miha 1

21.08.2010, 21:38

La multi ani mamei tale, cu sanatate si multe bucurii.

diana_k 1

23.08.2010, 12:20

ce deliciu..

Bya Ralu 1

17.07.2013, 21:54

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04