Desert tort de portocale fara coacere

de nadina73 in Torturi, 15 Aug 2010 | 95475 vizualizari

 

Acest tort il dedic din tot sufletul mamei mele, MARIA din Targu-Mures, care este o bunica fericita cu doi nepoti si doua nepoate si o soacra de gasca, cum zic ginerele si nora ei :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 40 g gelatina
  • 500 ml lapte
  • 3-4 portocale
  • 1 kg frisca
  • 1 budinca vanilie
  • 2 pachete de biscuti simpli sau piscoturi
  • Decor:
  • bombonele 
  • 200 ml frisca 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de portocale fara coacere:

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Se pune laptele la foc, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa si se amesteca bine.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu praful de budinca, apoi se rastoarna in lapte si se amesteca bine cu un tel pana se ingroasa putin. Se adauga coaja rasa de la 2 portocale, apoi se lasa crema la racit.

Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia de mai sus racita.

Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu compozitia de mai sus.

Portocalele se taie feliute foarte, foarte fine. Crema se imparte in 3 partii egale.

Asamblare: Se ia o cratita foarte inalta rotunda (sau o tava dreptunghiulara cum va place) si se captuseste bine cu folie alimentara, apoi se pun feliute de portocale peste tot, se toarna prima parte din crema, apoi se pun doua straturi de biscuti.  Urmeaza a doua parte din crema, din nou biscuti si ultimul strat de crema, iar la final feliute de portocale. Vom avea 3 straturi de crema si doua de biscuti.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se lasa la frigider pana a doua zi sau peste noapte.

A doua zi se rastoarna pe un platou si se scoate folia transparenta, se decoreaza cu frisca, bombonele si putina crema de vanilie.

PS: Ca sa va faceti o idee de gust, este exact crema din diplomat asa cum era pe timpuri daca va mai amintiti, o crema super, super buna cu aroma de portocala grozava!

Pare greu de facut probabil, dar e foarte usor! Sincer va spun si chiar merita, e grozav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Ioana