Tort de portocale si fistic

de sasha in Torturi, 10 Mai 2013 | 917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g faina
  • 10 linguri apa
  • 2 esente de portocala
  • 250 g zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 portocale mari
  • 200 g fistic fara coaja
  • 200 g zahar( 100 g pentru galbenusuri)
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 g faina
  • 2 plicuri gelatina
  • Sirop:
  • 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • coaja de la o portocala
  • Decor:
  • portocala
  • 2l frisca lichida Hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale si fistic:

Blatul: Separam galbenusul de albus, frecam galbenusul cu zaharul cate putin si cate o lingurita de apa. Amestecam faina cu praf de copt. Se mixeaza albusurile pana devine spuma, adaugam amestecul de galbenusuri si faina treptat, apoi esenta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si unsa cu unt, se adauga aluatul si se da la cuptor 40 de minute la 160 de grade.

Crema: Curatam portocalele si le taiem subtiri. Punem pe foc apa si zaharul, amestecam pana se dizolva zaharul, adaugam portocalele si lasam sa se ingrose. Intre timp frecam galbenusurile cu cele 100 g zhar pana devine o crema alba, apoi treptat adaugam faina si laptele fiert, o lasam in baine marie pana se ingroasa amestecand continuu. Gelatina o facem dupa instructiunile de pe plic, apoi turnati peste crema de galbenusuri, amestecam si-l dam la rece pentru 2h, la fel  si siropul cu portocale. Tocam marunt fisticul. Cand crema s-a racit, adaugam peste ea siropul de portocale si fisticul.

Facem siropul din apa, zahar si coaja de portocala.

Cand blatul s-a racit il taiem in doua ca sa formam 2 blaturi, le insiropam bine, intre ele le umplem cu crema de portocale si o decoram cu frisca pe care o batem si portocala. Dam la frigider pt inca 2h.

 

COMENTARII (24)

adry88

adry88 1

10.05.2013, 22:35

super fain

loredanaaa

loredanaaa 1

11.05.2013, 00:34

ce bine arata

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!