Tort de post cu cremă de banane

de Simo in Torturi, 15 Apr 2009 | 15112 vizualizari

 

Am facut tortul asta de o mie si una de ori si mereu am fost incantati! E un tort dulce-acrisor, tocmai bun langa o cafea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 pahar zahar,
  • 1 pahar apa minerala,
  • 1 si jumatate pahar faina,
  • 1/2 pahar ulei,
  • 1 lingura gem - eu am pus de zmeura,
  • 1 lingura nuca macinata,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 pliculet praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 2 banane,
  • 1 lamaie,
  • 1/2 pachet margarina 
  • 1/2 cana zahar pudra.
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 plic zahar vanilat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post cu cremă de banane:

Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda.


In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema.


Pentru sirop: apa se pune la fiert, se adauga zaharul si cel vanilat, se lasa pana se topeste si se leaga usor. Cele 2 blaturi de tort se lasa la racit apoi se insiropeaza si se umplu cu trei sferturi crema.


Se imbraca cu restul de crema si se orneaza cu felii de banane. Eu am mai pus si frisca Hulala.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de post cu cremă de banane 855
retete culinare - Tort de post cu cremă de banane 856
retete culinare - Tort de post cu cremă de banane 857
retete culinare - Tort de post cu cremă de banane 858

COMENTARII (7)

mioritica 1

19.02.2010, 19:46

multumesc de raspuns oana

madi_marin 1

19.02.2010, 20:57

arata bine tortuletul si cred ca e foarte gustos.... trec si eu reteta la favorite ...

cocineraviajera 1

16.10.2011, 00:51

Trec si eu reteta in caiet. Tare imbietor e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!