Tort de primavara

de cccris in Torturi, 22 Mar 2010 | 2352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua,
  • 120 gr zahar,
  • 120 gr faina.    
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  •  1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 1/2 pahar lapte sau apa
  • esenta rom
  • 200gr frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2-3 tringhiuri Toblerone
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de primavara:

Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade.


Se pune gelatina la inmuiat.


Amestecam zaharul cu faina si cacao. Se pun pe foc mai mic si se adauga treptat laptele amestecind mereu pina devine ca o ciulama mai groasa. Se ia de pe foc.


Incorporam esenta de rom si ciocolata pina la topirea acesteia.


O lasam la racit pina mai e foarte putin calda, dar o batem cu telul din cind in cind.


Dizolvam gelatina conform instructiunilor de pe pachet.


Batem frisca cu zaharul pudra si o adaugam la crema de ciocolata.


Punem si gelatina si amestecam pina la incorporarea acesteia.



Blatul l-am taiat in 2 foi, am decupat un cerculet mai intr-o parte din ambele foi si l-am pus deoparte.


Am pus primul blat in forma, dar inelul nu l-am strins ca sa se acopere marginile foii cu crema de ciocolata.


Am turnat jumatate din crema, am pus al doilea blat, am umplut gaura de la decupare, am adaugat cerculetele ca un munte peste gaura acoperita si am invelit totul cu restul de crema. Se poate face si normal, fara denivelari.


Am lasat tortul la frigider citeva ore, am desprins crema de pe inelul formei de tort cu un cutit cu lama lunga si arata ca in poza de mai jos.


Am pus florile din pasta de zahar direct peste crema.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de primavara 23285
retete culinare - Tort de primavara 23286
retete culinare - Tort de primavara 23287
retete culinare - Tort de primavara 23288
retete culinare - Tort de primavara 23289

COMENTARII (6)

Oana 1

22.03.2010, 23:57

Super!

Rocsi 1

24.03.2010, 22:13

bun bun

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:45

is curioasa cum arata tortul de toamna sau de iarna ca asta e demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!