Tort de rulade si piersici

de mirela0911 in Torturi, 8 Mai 2012 | 4471 vizualizari

 

A vazut fiul meu aceasta reteta intr-o revista si atat a stat de capul meu pana l-am executat. Nu-mi pare rau pentru ca a iesit super bun, racoros, numai bun pe caldura asta. Fata de reteta originala am facut unele mici modificari.

 

INGREDIENTE

Pt. rulada:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 80 g zahar pudra
  • 100g faina
  • gem de zmeura
  • 2 lg rase de faina pentru pudrat

Pt. crema:

  • 200g frisca lichida
  • 400g smantana
  • 150g zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina (in reteta originala erau trecute 2 plicuri, eu nu am avut decat 1/2 plic si a fost suficient)
  • 50 ml suc compot piersici
  • piersici din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de rulade si piersici:

Rulada: Se bat albusurile spuma tare impreuna cu praful de sare apoi zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand si la final se pune faina cernuta, amestecand usor de jos in sus.

Se intinde aluatul intr-o tava de aragaztapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 8 minute. Se scoate blatul din tava, se presara deasupra cu faina. Se intoarce blatul si se desprinde hartia de copt. Se unge blatul cu gem de zmeura si se taie in jumatate pe orizontala. Se ruleaza cele doua rulade si se lasa la racit dupa care se taie felii de 1 cm.

Crema: Se bate frisca, se adauga smantana si zaharul si se amesteca bine. Gelatina se inmoaie in sucul din compot. Gelatina se topeste pe foc, se adauga in compozitie si se amesteca rapid.

Intr-un castron adanc cu diametrul de cca 20 cm, tapetat cu folie alimentara, se aseaza feliile de rulada pe fundul si marginile castronului, pastrand cateva si pentru a acoperi crema. Se toarna un sfert din crema, se pun bucati de piersici, din nou crema, piersici, crema. Deasupra se aseaza feliile de rulada pastrate. Se introduce la frigider peste noapte. A doua zi se rastoarna pe un platou si se indeparteaza folia.

O minunatie!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de rulade si piersici-0
Tort de rulade si piersici-1
Tort de rulade si piersici-2
Tort de rulade si piersici-3
Tort de rulade si piersici-4
Tort de rulade si piersici-5

COMENTARII (42)

dakris 1

09.11.2012, 15:13

La multi ani, Mirela!

Ina 1

09.11.2012, 17:57

la multi ani si aici!

mirela0911 1

09.11.2012, 22:39

dakris Ina multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04