Tort de sarbatoare

de mirela0911 in Torturi, 21 Mai 2011 | 3226 vizualizari

 

Azi a fost o zi speciala pt mine, am sarbatorit alaturi de fiintele cele mai dragi mie si pe care le iubesc enorm, adica micutza mea - Larissa Elena si sotul Constantin si baiatul care s-a suparat pt ca nu este si Sf. Denis.
La multi ani cu bucurii si impliniri tuturor celor care-si serbeaza ziua numelui!!!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3 lg ulei
  • 1 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 600 g iaurt simplu
  • 150g zahar
  • piersici din compot
  • capsuni
  • 1 plic gelatina

Pt.ornat: dupa imaginatie

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarbatoare:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile si uleiul batand bine dupa fiecare. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna peste compozitie in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 grade. Este gata cand scobitoarea iese curata din blat.

Crema: Iaurtul si zaharul se bat bine pana se topeste zaharul. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste iaurt. Omogenizam bine dupa care o punem la frigider.

Piersicile din compot le scurgem bine dupa care le taiem in feliute subtiri. La fel taiem si capsunii dupa ce i-am spalat si curatat de codite. Iaurtul il impartim in doua, intr-o parte adaugam piersicile, in cealalta capsunile. Le amestecam si le dam din nou la frigider.

Blatul dupa ce s-a racit, il taiem in 3. In tava in care l-am copt punem folie alimentara si asezam un blat. Insiropam cu sucul din compotul de piersici dupa care punem crema cu piersici, al doilea blat (nu-l insiropam) si peste crema de capsuni, apoi ultimul blat. Se da la frigider pt cel putin o ora, crema trebuie sa se fi inchegat bine. Inainte de ornare, se scoate inelul detasabil, si se inlatura folia alimentara.

Eu l-am ornat cu frisca si capsuni si l-am pus la rece pana la servire.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de sarbatoare 106336
retete culinare - Tort de sarbatoare 106338
retete culinare - Tort de sarbatoare 106340
retete culinare - Tort de sarbatoare 106342
retete culinare - Tort de sarbatoare 106343
retete culinare - Tort de sarbatoare 106344
retete culinare - Tort de sarbatoare 106345
retete culinare - Tort de sarbatoare 106346

COMENTARII (55)

mirela0911 1

24.05.2011, 21:07

Dya ms
Antici_gabytza mersi mult

Ina 1

25.05.2011, 07:34


La Multi Ani sarbatoritilor din familia ta! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!

mirela0911 1

25.05.2011, 09:45

Multumesc tare mult Ina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D