Tort de sarbatoare

de corina241 in Torturi, 29 Dec 2013 | 6820 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 8 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema de lamaie :

  • 160g zahar,
  • 2 linguri faina,
  • un varf de cutit sare,
  • 1 lingura coaja de lamaie razuita,
  • 3 oua mari la temperatura camerei,
  • 125ml suc proaspat de lamaie,
  • 3 linguri frisca pentru batut (mai grasa).

Pentru crema de ciocolata cu cafea:

  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu cafea
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri amaretto

Sirop:

  • 1 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 sticlute esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarbatoare:

 

Blatul de cacao:Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand treptat impreuna cu praful de copt.

Tapetam o tava drptanghiulara 24x32 cu hartie de copt,punem compozitia si dam la cuptor (incins la 180 grade) pana trece testul scobitorii.

Crema de ciocolata:Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.

Pentru crema de lamaie: Amestecati zaharul cu faina, sarea si coaja de lamaie. Adaugati ouale, sucul de lamaie si frisca si amestecati bine (eu am folosit telul) sa fie compozitia omogena. Turnati cu grija peste crusta racita. Eu am strecurat-o ca sa fie limpede, fara coaja de lamaie, care i-a dat totusi un pic de aroma.

Siropul:Punem la fiert apa cu zaharul si esenta de rom si lasam sa dea in clocot.

Taiem blatul in 3,il insiropam si punem pe rand crema de cacao,apoi blat,iarasi un rand de crema de lamaie ;deasupra,peste blat decoram cu cremele ramase ,unde am adaugat mure congelate.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (13)

laura_n 1

30.12.2013, 16:42

interesant, dar eu nu inteleg cum e crema asta de lamaie? se fierbe, nu?

diaconta 1

30.12.2013, 18:04

ce tort delicios
Laura si eu cred ca se fierbe

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 16:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Parisul in flacari