TORT DE SUNCA CU OUA

de Roda in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2009 | 2269 vizualizari

 

Este un aperitiv delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 100g. parizer
  • 2 castraveciori acri
  • 6 oua fierte
  • 2 cartofi fierti
  • 2 morcovi fierti
  • 200g. mazare verde fiarta
  • 200g. sunca  de Praga feliata
  • Pentru sos
  • 1dl. ulei
  • 1 galbenus de ou
  • 2dl. smantana
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 cubulet de supa
  • 40g. gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SUNCA CU OUA:

1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie  si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta.

2.Se captuseste fundul unui vas de Jena  de forma rotunda cu feliile de sunca .

3.Se prepara sosul:din galbenus  si ulei  se face o maioneza, care se amesteca cu smantana,cu mustarul, apoi se adauga sare, piper si suc de lamaie.

4.Cubuletul de supa se dizolva in 1,5dl. apa ,se adauga gelatina inmuiata in putina apa rece  si se da un clocot .Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu sosul si ingredientele taiate cubulete.Totul se rastoarna in bol peste feliile de sunca , se acopera cu folie si se tine 2-3 ore la rece, in frigider.

5.Se rastoarna tortul de sunca pe o farfurie rotunda si se garniseste cu jumatati de oua fierte, rosii cherry si se serveste cu un vin alb sec.

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21