TORT DE SUNCA CU OUA

de Roda in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2009 | 4268 vizualizari

TORT DE SUNCA CU OUA

 

Este un aperitiv delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 100g. parizer
  • 2 castraveciori acri
  • 6 oua fierte
  • 2 cartofi fierti
  • 2 morcovi fierti
  • 200g. mazare verde fiarta
  • 200g. sunca  de Praga feliata
  • Pentru sos
  • 1dl. ulei
  • 1 galbenus de ou
  • 2dl. smantana
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 cubulet de supa
  • 40g. gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SUNCA CU OUA:

1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie  si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta.

2.Se captuseste fundul unui vas de Jena  de forma rotunda cu feliile de sunca .

3.Se prepara sosul:din galbenus  si ulei  se face o maioneza, care se amesteca cu smantana,cu mustarul, apoi se adauga sare, piper si suc de lamaie.

4.Cubuletul de supa se dizolva in 1,5dl. apa ,se adauga gelatina inmuiata in putina apa rece  si se da un clocot .Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu sosul si ingredientele taiate cubulete.Totul se rastoarna in bol peste feliile de sunca , se acopera cu folie si se tine 2-3 ore la rece, in frigider.

5.Se rastoarna tortul de sunca pe o farfurie rotunda si se garniseste cu jumatati de oua fierte, rosii cherry si se serveste cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SUNCA CU OUA" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu gorgonzola