Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

de ancutsa in Torturi, 6 Sep 2016 | 315 vizualizari

 

 


 Tort cu blat de nuca, crema de vanilie si frisca si trandafiri de martipan.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar;
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 1 lingura esenta rom;
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • martipan si coloranti alimentari;
  • bomboane decorative Dr.Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu trandafiri de martipan:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o cratita rotunda pe foaie de copt (insa nu uitati sa ungeti si peretii vasului cu unt si apoi tapetati-i cu faina, sa nu se lipeasca aluatul) si se da la cuptor 30 de minute.

 

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.

Asa ca pana se racesc cele doua, pregatim crema si frisca.

 

Crema:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana se obtine o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru ornat.

 

Batem si frisca lichida cu mixerul pana se intareste.

Apoi dam crema si frisca la frigider, iar intre timp, ne putem ocupa de florile de martipan.

 

Florile de martipan:

Se taie bucatele de martipan si se pun 2-3 picaturi de colorant alimentar, se framanta bine cu mainile apoi se preseaza cu degetele sau ustensilele decorative pentru a obtine petale. Formati floricele, frunzulite si orice mai doriti. Folositi manusi pentru ca martipanul e un pic lipicios. De asemenea, puteti folosi un fund de plastic.

 

Decorul:

Se insiropeaza cele doua jumatati, se adauga crema de vanilie, se vine cu capacul tortului si apoi se imbraca in frisca si se decoreaza cu flori de crema, frisca, florile din martipan si bombonele decorative.

 

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore.

Portii: 15

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/tort-de-vanilie-cu-trandafiri-de.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455367
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455368
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455369
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455370
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455371
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455372
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455373
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455374
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455375
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455376
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455377
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455378
retete culinare - Tort de vanilie cu trandafiri de martipan 455379

COMENTARII (22)

mirela0911 1

07.09.2016, 13:18

Delicios! As servi o felie!

ancutsa 1

07.09.2016, 13:22

Multumesc mult, domnul Dante!

ancutsa 1

07.09.2016, 13:22

Multumesc mult, draga Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S